Som procycling.no tidligere skrev, var det hele fire ryttere med mulige ambisjoner om grønn trøye i Tour de France som hadde hovedrollene i dagens velt i Sveits rundt. Tom Boonen, Mark Cavendish, Heinrich Haussler og Gerald Ciolek. Alle fire ser ut til å kommet greit fra dramatikken, men for noen er rittet over.

- Konsekvensene kunne vært verre, sier Tom Boonen ifølge cyclingnews.com.

- Heldigvis forsto jeg hva som skjedde og jeg klarte å bremse en god del. Jeg slo det venstre kneet litt, men jeg håper det ikke blir verre på morgendagens etappe, utdyper den regjerende belgiske mester.

Gerald Ciolek slapp, som Boonen, med skrekken. Det samme gjelder syndebukken Cavendish. Han ble riktignok fraktet til sykehuset for røntgen, men det mistenkes ikke at han har brukket noe.

Les også: Twitter-kok etter massevelt

Haussler ute
Verre gikk det altså for Thor Hushovds lagkamerat. Tyske Haussler ble offer for Cavendishs hodeløse kjøring.

- Han ble tatt med til sykehuset for undersøkelser og sting. Han har et dypt kutt på høyre albue og trenger å hvile i noen få dager, forteller Cervélos pressetalsmann til cyclingnews.com.

- Jeg så ikke Cavendish komme. Han kjørte rett inn i hjulet mitt og før jeg rakk å tenke, lå jeg nede på asfalten. Det er ergerlig fordi jeg kunne vunnet etappen, fortalte Haussler etterpå.

Verst gikk det nok ut over Caisse d’Epargne-rytter Arnaud Coyot. Først fryktet man at franskmannen hadde brukket hofta, men grundigere undersøkelser viser at det var hånden det gikk verst utover. Coyot pådro seg to brudd i venstre håndledd, etter at han ble presset inn mot gjerdet og kastet over styret.

Les også: Her går det GALT

Helskinnet Hushovd
Thor Hushovd er som kjent tilbake etter kragebeinsbrudd. Han har vært klar på at han kun tar rittet som gjennomkjøring og trening i forkant av Tour de France.

- I dag ser man hvorfor jeg har sagt til laget at jeg ikke vil være med å spurte om seieren ennå. For det første hadde jeg ikke vært god nok sånn situasjonen er nå. For det andre ville jeg endt i asfalten i dag. Og da vet alle hvordan kragebeinet mitt hadde sett ut, sier 32-åringen til VG Nett.

Også Kurt Asle Arvesen unngikk velten, mens Lars Petter Nordhaug kom inn sammen med en gruppe som var kjørt av hovedfeltet.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!