Med snaut 50 kilometer kom 13 ryttere seg løs fra feltet i Gent-Wevelgem.

De holdt helt inn i den prestisjefylte klassikeren og gjorde opp om seieren. Der var Peter Sagan utilnærmelig.

Les også: Stortalentet svarte på tiltale

- Jeg er forbannet
Syklistene i det avgjørende bruddet var Haussler (IAM Cycling), Sagan (Cannondale), Stijn Vandenbergh (Omega Pharma-Quick Step), Bernhard Eisel (Team Sky), Jens Debusschere (Lotto-Belisol), Assan Bazajev (Astana), Borut Bozic (Astana), Greg Van Avermaet (BMC Racing Team), Maciej Bodnar (Cannondale), Matthieu Ladagnous (FDJ), Andrey Amador (Movistar), Yaroslav Popovych (RadioShack-Leopard) og Juan Antonio Flecha (Vacansoleil).

- Jeg er forbannet. Idiotene satt bare bakerst i gruppa vår og skyldte på at de hadde ryttere i feltet som jaget bak, sier Haussler til cyclingnews.com.

Særlig Eisel og Van Avermaet satt mye på halen. De hadde Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd bak i feltet, og ønsket ikke å bidra til at avstanden økte ned til dem.

Det førte til at det ble mer jobb på australieren.

- Det var et beintøft ritt. Jeg brukte vanvittig mye krefter, forteller han.

Taktisk spill
Da det taktiske spillet startet på de siste kilometerne, hadde ikke Haussler nok krefter til å avgjøre rittet.

- Jeg hadde lyst til å rykke, men det var ikke vits. De som stort sett satt på hjul i gruppa hadde masse krefter og det var umulig å komme fra, forklarer han.

Likevel kom Sagan seg løs og klarte å vinne rittet i ensom majestet.

Haussler forsøkte å ta andreplassen med et angrep 500 meter før målstreken, men han ble passert av Bozic og Van Avermaet, og endte på fjerdeplass.

- Jeg er i slag. Beina er bra, og i dag klarte jeg å posisjonere meg riktig. Det må jeg jobbe enda mer mot fram mot Flandern rundt, sier Haussler.

PS! Australieren fortsetter klassikersesongen på søndag. Da sykles brosteinsmonumentet Flandern rundt.