HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Et strålende hopp på 133,5 meter sørget for at Håvard Klemetsen går ut først når Oslo-VMs siste individuelle kombinertøvelse skal avgjøres.

Seks sekunder bak starter verdenscupleder Jason Lamy Chappuis, franskmannen som i likhet med Klemetsen er langt bedre med hoppski enn langrennsski på beina.

- Fortsatt en outsider
- Håvard har aldri hatt en sånn mulighet som han har nå. Han leder, men han er også sammen med Lamy. Det å gå sammen med noen, er alltid en fordel. Jeg vil si at Håvard har sin største mulighet noen gang, sier sportssjef Kjetil Strandbråten til Nettavisen.

Klemetsen er enig med sportssjefen.

- Ja, selvfølgelig. Det er VM på hjemmebane og jeg går ut som nummer én. Men det blir knalltøft. Jeg er fortsatt bare en outsider til en topplassering. Det er mange sterke navn som kommer bak, sier 32-åringen.

Tøffe tyskere
Johannes Rydzek fra Tyskland starter 36 sekunder bak nordmannen, mens verdensmesteren fra den første kombinertøvelsen i Holmenkollen, Eric Frenzel, går ut fire sekunder etter landsmannen Rydzek.

Tyskland har også Tino Edelmann med i medaljekampen. Han ligger på åttendeplass. Denne trioen dominerte stort på normaldistansen. Frenzel vant, mens Edelmann ble nummer to og Rydzek nummer fire.

Men Klemetsen lar seg ikke skremme.

- Jeg er i utgangspunktet ikke så sterk i sporet, men hvis jeg klarer å gå smart og taktisk riktig og spare krefter, så er alt mulig. Jeg er sterk på slutten, påpeker Klemetsen.

- Kan bli veldig bra
Han kan i alle fall regne med hjelp fra Jason Lamy Chappius.

- Hvis langrennet mitt er bedre enn sist, og jeg kan jobbe sammen med Håvard, sånn at tyskerne ikke tar oss, kan dette bli veldig bra, sier franskmannen til Nettavisen.

- Jeg frykter tyskerne og Bill Demong mest, legger han til.

Moan usikker
Magnus Moan leverte et ganske bra hopp, 123,5 meter, og ville ha startet ett minutt og 26 sekunder bak Klemetsen – dersom han hadde stilt på startstreken. Moan har fått føling med sykdom igjen, og halvannen time før langrennet kom beskjeden om at han trekker seg.

Les mer her: - Blir kvalm bare av å si det

Jan Schmid går ut som nummer 17, også han 1,26 minutter bak Klemetsen, mens Mikko Kokslien har 1,48 minutter å ta inn fra sin 23.-plass.

- Det er for mye, konstaterer Kokslien.

HTML EMBED