FAZE CLAN - CLOUD9 1-2 (16-14, 10-16, 19-22 e.e.o.)

Norske Håvard «Rain» Nygaard (23) og hans lag, Faze Clan, var favoritter i forkant av søndagens store finale i Counter-Strike: Global Offensive-turneringen Eleague Major i Boston.

Nygaard og Faze fikk oppskriftsmessig en strålende start på kampen, men hjemmelaget Cloud9 slo nådeløst tilbake. Til slutt var det to sett med intense og høydramatiske ekstraomganger som måtte til for å skille lagene. Der var Cloud9 sterkest.

I tillegg til prestisjen i seieren, sitter Cloud9 også igjen med premiepotten på hele 500.000 dollar, eller omtrent 3,85 millioner kroner.

Nygaard og Faze må på sin side nøye seg med 150.000 dollar, eller omtrent 1,15 millioner kroner, som trøstepremie.

Nygaard ble nylig kåret til verdens fjerde beste CS-spiller av det populære nettstedet HLTV.

Slo tilbake

Faze Clan møtte det amerikanske laget Cloud9 i finalen som gikk tre kart.

Nygaard og Faze fikk en tung start på kveldens første kart, Mirage, men slo etter hvert knallhardt tilbake, og vant 16-14. Nygaard bidro med 24 kills på Mirage.

Sammen med lagkameratene Olof «Olofmeister» Kajbjer, Finn «Karrigan» Andersen, Ladislav «Guardian» Kovacs, Nikola «Niko» Kovac fikk Nygaard en tung start på kveldens andre kart.

Selv om kartet Overpass ble plukket ut av Faze Clan, var det Cloud9 som startet best. Amerikanerne startet kartet som antiterrorister, og rundspilte til tider Nygaard og Co. Etter åtte spilte runder på Overpass var ledelsen brutale 8-0 i favør Cloud9.

- Jeg har aldri sett noe lignende fra dem, utbrøt ekspertkommentatoren som fulgte sendingen hos Twitch da han så Cloud9-storspillet.

Faze Clan slet tungt på Overpass, og selv om de leverte flere runder på rad da de hadde kniven på strupen, vant Cloud9 kartet 16-10, og utlignet dermed til 1-1. Nygaard var toneangivende for Faze Clans gode periode mot slutten av Overpass, og endte til slutt som den på laget med flest drap.

Inferno-drama

Etter å ha startet dårlig på de to første kartene, klarte Faze å sikre seg den viktige førsterunden på Inferno. Likevel slo Cloud9 tilbake, og tok føringen i kampen etter å vunnet de fem påfølgende rundene.

Nygaard og resten av europeerne så ut til å våkne etter den svake starten, og banket inn sju strake runder for å snu stillingen til 8-5. Amerikanerne slo på nytt tilbake, og ved sideskifte var stillingen 8-7 i favør Faze.

Faze fikk en god start etter sidebyttet, og plukket med seg tre strake runder. Men også denne gangen klarte Cloud9 å slå tilbake. Til tross for at Faze hadde flere muligheter til å avgjøre kampen, klarte Cloud9 å tvinge kampen inn i ekstraomganger.

Høydramatiske ekstraomganger

Cloud9 fikk en strålende start på ekstraomgangene. Tyler «Skadoodle» Latham herjet tidvis med Faze, og Cloud9 knep med seg tre raske runder i ekstraomgangene.

Vel vitende om at Cloud9 kun trengte én eneste runde for å sikre seieren i finalen, forsøkte Faze et comeback. Satt under ekstremt press, klarte Faze på utrolig vis å vinne de tre neste rundene, og sendte lagene ut i et nytt sett med seks ekstraomganger.

Nygaard og Faze tok den første av rundene, men nok en gang slo Cloud9 tilbake og tok med seg de fire neste rundene. Dermed var det hjemmelaget som kunne strekke armene i været og juble over finaleseieren foran et hjemmepublikum i ekstase.

Nevnte «Skadoodle» ble også kåret til kampens beste spiller for sine prestasjoner.

Se det avgjørende øyeblikket fra kampen i vinduet under:

Prestisjetungt

Major-turneringen er prestisjetung, og flesteparten av lagene i verdenseliten har deltatt i turneringen.

Brasilianske SK Gaming, som av mange regnes for å være verdens beste lag, ble slått av Cloud9 i semifinalen.

Faze måtte på sin side hanskes med ukrainske laget Natus Vincere i sin semifinale.