RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Headet TIL himmels

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Sist oppdatert:
LERKENDAL (TV2 Nettavisen): Sekunder før årets Tippeliga var over scoret Tromsøs Arne Vidar Moen sitt eneste mål for sesongen – og ga ”Gutan” fornyet kontrakt med toppserien.

ROSENBORG - TROMSØ 0-1:- Det er bare helt fantastisk. Den følelsen jeg hadde da det omsider gikk opp for meg at ballen havnet i nota er helt ubeskrivelig. Tenk at vi skulle slå Rosenborg på Lerkendal, berge plassen i Tippeligaen og at jeg skulle score det avgjørende målet tre minutter på overtid. Det er nesten ikke til å tro, sier dagens store helt i Ishavsbyen.

Kampfakta Rosenborg - Tromsø

Han beskriver det historiske Tromsø-målet på følgende måte:

- Jeg bestemte meg for å satse alt da jeg gikk opp i duell med flere med- og motspillere. Ballen traff meg i hodet og skuldra samtidig og gikk i mål. Jeg så ikke at kula passerte målstreken, men da jeg hadde hele laget oppå meg i vill gledesrus skjønte jeg hva som hadde skjedd, smiler Moen, som fra sin midtstopperplass aldri har raget særlig høyt på scoringslistene.

- Det er lenge siden sist jeg puttet ballen i nota. Men på en dag som denne er jeg frimodig nok til å hevde at jeg har scoret det viktigste Tromsø-målet på flere år. Nå skal vi hjem og feire, med Mack-øl. Ekte Tromsø-vare må til på en slik jubeldag, gliser han og får velfortjente gratulasjoner fra en TIL-leir i ekstase.

Små marginer

- Når vi slår Rosenborg, Skandinavias beste lag, i begge seriekampene så fortjerner vi å berge plassen. Men det holdt hardt, sier Steinar Nilsen.

Tromsø-kapteinen berømmer mannskapet sitt for et solid stykke arbeid.

- Vi kjempet knallhardt hele kampen og mistet aldri troen på at det skulle gå vår vei. Faktisk synes jeg vi var best i dag og at det var fortjent at vi vant, oppsummerer han og blir nærmest tankefull.

- Fotball er egentlig ganske pussig, med utrolig små marginer. Tenk om vi ikke hadde fått dette målet, da hadde vi vært et 1. divisjonslag nå, sier han.

Ingen Årst-kritikk

Det store samtaleemnet på Lerkendal før kampen var at Tromsø kom til Trondheim uten Ole Martin Årst. Han valgte å bli hjemme for å overvære fødselen av sitt andre barn.

- Det er helt og holdent Ole Martins valg. Internt var vi klar over at denne situasjonen kunne oppstå og diskusjonen var unnagjort lenge før vi vendte nesen sørover. Men når det er sagt; jeg skjønner at folk reagerer på valget han tok slik situasjonen var for klubben, sier Nilsen, som ikke vil gå lenger i kritikken av kollegaen. Spesielt ikke på en dag som denne.

Heller ikke trener Terje Skarsfjord mener Årsts prioriteringer er noe tema lenger.

- Vi var enige om at dette var helt og holdent Ole Martins valg. Når fødselen startet og han valgte å bli hjemme, så er det greit, sier TIL-treneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere