*Nettavisen* Sport.

Hearts knuste byrivalen

Foto: AP Photo / Jeff J Mitchell / NTB scanpix

Klart best i første skotske FA-cupfinale mellom Edinburgh-rivalene siden 1896.

19.05.12 22:55

HEARTS - HIBERNIAN 5-1:

Glasgow (NTB-AFP): Hearts tok sin første cupseier på seks år, mens Hibs må vente videre på å løfte pokalen. Det er 110 år siden forrige gang. Lørdagens finaletap var klubbens 10. på rad i den skotske FA-cupen.

Kampen var spennende i en omgang, men det gikk bare en vei etter at Hibs-forsvarer Pa Saikou Kujabi pådro seg sitt annet gule kort da han forårsaket straffespark helt i begynnelsen av annen omgang.

Danny Grainger satte inn straffesparket til 3-1-ledelse for Hearts, og nye scoringer av Ryan McGowan og Rudi Skacel førte til at Hearts kunne feire både målfest og cuptittel.

I fravær av storklubbene fra Glasgow, Celtic og Rangers, hadde Hibs-tilhengerne store forventninger om en etterlengtet cuptriumf, men det var Hearts-fansen som kunne juble først da Darren Barr satte inn 1-0 etter hjørnespark. Da var det spilt et snaut kvarter på fullsatte Hampden Park.

Hearts dominerte banespillet og doblet ledelsen i det 27. minutt. Rudi Skacels skudd endret redning på Hibs-spiller James McPake og endte i nettet.

Samme McPake sørget for fortsatt spenning til paue med sin redusering i 41. spilleminutt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.