RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heat hetest i første finale

Foto: AFP PHOTO/POOL / MIKE EHRMANN
Sist oppdatert:
Anført av LeBron James viste Miami Heat at stjernespillere er gode å ha på middels dager.

MIAMI HEAT - DALLAS MAVERICKS 92-84:

James og co. imponerte nemlig ikke i den første finalekampen i NBA-sluttspillet på hjemmebane. Men laget som for tiden mønstrer det største stjernegalleriet i nordamerikansk basketball fant likevel nøkkelen til seier ved å heve seg de nødvendige hakkene.

Mavericks, anført av Dirk Nowitzki som ble mestscorende med 27 poeng i oppgjøret, ledet med åtte poeng tidlig i kampens tredje periode. Texanerne hadde en gyllen mulighet til å tukte Miami Heat i sin egen lekegrind på første finalekveld.

Men gjestene klarte ikke å benytte seg av sjansen. Heat fikk opp dampen da det ble mer hett rundt ørene på de mange stjernespillerne.

For hjemmelaget var normalt solide Dwayne Wade uvanlig slurvete med skuddene. Wade bommet med sju sine ti forsøk i den første halvdelen av kampen.

Chris Bosh hadde en grei start på den første finalen, men forsvant så helt ut av kampen. Han avsluttet kvelden med et mageplask etter et mislykket forsøk på å snurre seg fram til kurven.

Men LeBron James satte 26 poeng for vertene, og gjorde en godkjent kamp, selv om han har vist klart bedre takter tidligere i NBA-sluttspillet. Wade og Bosh endte på henholdsvis 22 og 19 poeng.

- Jeg klarte å få inn noen av skuddene. Jeg var veldig trygg på meg selv. Det var dette det handlet om. Selvtillit. Og lagkameratene fant meg, oppsummerte Dwayne Wade etter en av sine svakere opptredener i sluttspillet.

Tross trøbbel med treffprosenten satte Wade et viktig trepoengsskudd mot slutten av oppgjøret, slik han også gjorde mot Chicago Bulls i semifinaleserien i forrige uke.

- Da det skuddet gikk inn visste jeg at han følte seg ganske bra, sa LeBron James, før han konstaterte:

- Vi har mye å jobbe med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere