*Nettavisen* Sport.

Hedin: - Fordel for Norge

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Landslagstrener Robert Hedin mener kampoppsettet i EM gagner Norge.

Vrsac (NTB): Håndballgutta slipper et drepende kampprogram i EM. Landslagstrener Robert Hedin tror endringen passer Norge godt.

For første gang på lenge er det ikke kamper to dager på rad. Norge spiller mandag-onsdag-fredag i gruppespillet. I en eventuell hovedrunde blir det to kamper på ett døgn én gang. Oppsettet gir kamper søndag-tirsdag-onsdag.

- Jeg tror at vi kan ha en fordel av det fordi vi nesten alltid har spilt med en ganske smal tropp. Så jeg håper vi kan dra nytte av det. Generelt vil jeg tro at dette hever nivået på kampene, sier Hedin til NTB.

Ikke sjelden har det vært de reneste sykestuene i Norges tropp mot slutten av mesterskap. Og ofte var det samme historie hos mange av konkurrentene.

– Galskap- Dette er et skritt i riktig retning. Dette EM er som OL. Jeg tror også at VM vil komme etter på denne måten. Belastningen med spill to dager etter hverandre er meget stor. Tidligere spilte vi noen ganger tre kvelder etter hverandre. Det var galskap, sier Danmarks trener Ulrik Wilbek, ifølge sporten.dk.

Klubbene klager ofte over at de får spillerne hjem nesten som slakt etter mesterskap. Flere fridager skal øke kvaliteten under EM. Samtidig vil det kunne føre til færre skader og noe mindre belastning.

Norges gruppekamper: Slovenia, Island og Kroatia.

EM mandag:
Gruppe C (i Novi Sad): Frankrike – Spania 18.15, Ungarn – Russland 20.15.
Gruppe D (i Vrsac): Norge – Slovenia 18.10, Kroatia – Island 20.10.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.