*Nettavisen* Sport.

Hedin får kontroll over alle landslag

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Landslagssjef Robert Hedin får viljen sin.

22.05.13 08:06

Det blir endringer i trenerstrukturen rundt gutte- og herrelandslagene, skriver Bergens Tidende.

Tidligere har ansvaret for hvem som trener de yngre landslagene ligget hos avdelingen Spill og Trening i Norges Håndballforbund. Nå legges totalansvaret over på landslagssjef Hedin og hans assistent Zeljko Tomac.

- Det styrker landslagsarbeidet på gutte- og herresiden. At jeg får mer makt, er ikke den rette formuleringen, sier Hedin til BT om strukturendringene i norsk herrehåndball.

Han har fått støtte fra ledelsen i Norges Håndballforbund til endringene.

- Det har vært viktig å få en rød tråd i det hele. En mer velfungerende struktur der båndene er tette mellom de ulike landslagene. Det kommende året skal vi for eksempel ha seks fellessamlinger for alle landslagene. Det gjør oss mer sammensveiset, det gir oss stordriftsfordeler, både økonomisk og faglig – og det rydder unna dårlig kommunikasjon, sier Hedin.

Glenn Solberg blir sentral med ansvaret for rekruttlandslaget og de eldste på aldersbestemt nivå.

- Vi kan ikke si oss fornøyd med de sportslige prestasjonene. Verken på senior- eller juniornivå. Vi bruker mer penger enn mange av våre konkurrenter, og trenger en omstrukturering for å komme opp på nivået vi ønsker å være; til pallplass i internasjonale mesterskap, sier Hedin til Bergens Tidende.

Trenerne Tom Eirik Skarpsno, Einar Veierød og Daniel Birkelund får ikke fornyet sine kontrakter, skriver BT. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag