RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hedres av Rooney etter dødsulykke

Sist oppdatert:
En av Storbritannias største idrettshelter mistet livet i dette krasjet.

- Det er tragisk å miste livet i så ung alder. Han var en ekstremt talentfull bilfører. Som brite, som ikke bare dro over til USA, men to ganger vant Indy 500, var han en inspirerende mann og en som alle så opp til med respekt og beundring.

Lewis Hamilton snakker om Dan Wheldon, som mistet livet i en forferdelig krasj i Las Vegas natt til mandag. 33-åringen vant Indy 500 i både i 2005 og 2011. I 2005 vant han hele Indycar-serien.

- Hjertet mitt går til hans familie og venner i denne ekstremt tunge stunden, legger Hamilton til.

Ulykken involverte ifølge BBC 15 biler og skjedde på 13. runde av sesongens siste løp. Flere av bilene kom i kontakt med hverandre i den andre svingen, og flere av dem tok av fra bakken og smalt inn i veggen og gjerdet.

Wheldons bil gikk opp i flammer.

Briten hadde startet løpet bakerst i det 34 biler store feltet, men avansert ti plasser på de tolv første rundene. Løpet ble naturligvis stoppet etter ulykken.

Dan Wheldon ble fraktet til nærmeste sykehus. Familien, hans kone Susie og sønnene Sebastian og Oliver, var til stede under løpet og fulgte med til sykehuset, hvor de fikk det grusomme dødsbudskapet.

«Jeg våknet nettopp til forferdelige nyheter. Hvil i fred, Dan Wheldon», skriver den britiske Formel 1-føreren Jenson Button på Twitter.

«Jeg har så mange gode minner fra løp sammen med Dan tidlig på 90-tallet. Han var en skikkelig kriger. Vi har ikke bare mistet en av sportens legender, men også en fantastisk person», mener Button.

Også britiske fotballstjerner gir uttrykk for sin sorg via Twitter.

«Triste nyheter om Dan Wheldon. Hvil i fred. Sånne nyheter setter alt i perspektiv», mener Wayne Rooney.

«En utrolig farlig sport. Respekt, #77. Mester. Hvil i fred, Dan Wheldon», melder Joey Barton.

Dette er den første dødsulykken i Indycar siden 2006, da Paul Dana mistet livet under oppvarmingen til Toyota Indy 300.

Før løpet hadde enkelte førere uttrykt bekymring for farten på banen. Enkelte av dem kom opp i 360 kilometer i timen.

- Våre tanker og bønner er med hans familie. IndyCar-førerne og eierne har bestemt seg for å stanse løpet for å hedre Dan Wheldon. Førerne vil i stedet kjøre fem runder som en hyllest, uttalte IndyCar-sjefen Randy Bernand ifølge BBC etter ulykken.

Da førerne kom tilbake på banen, var Wheldons nummer 77 det eneste på resultattavlen. Mens lagene sto rundt banen, ble sangene «Danny Boy» og «Amazing Grace» spilt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere