Gå til sidens hovedinnhold

Hedret av Giro d’Italia, raidet av politiet

Giovanni Visconti har hatt litt av et døgn.

Den regjerende italienske mester Giovanni Visconti, Farnese Vini-Neri Sottoli, er ifølge rapporter fra Gazzetta dello Sport en av flere ryttere som har fått et lite hyggelig besøk av italiensk politi.

Visconti, lagkamerat Diego Caccia og Team Skys Morris Possoni skal være de tre som politiet tror har hatt kontakt med doplegen Michele Ferrari. Over hundre personer skal være innblandet i saken. Det skal sies at politiet er nødt til å inkludere alle som har hatt kontakt med Ferrari, selv om kontakten har vært minimal. Medisinske journaler, kontrakter og datamaskiner var blant det politiet var interessert i.

Samme dag som dopsaken ble kjent fikk Giovanni Visconti, som er kaptein i sitt Farnese Vini-lag, tildelt nummer 150 i Giro d’Italia. Man bruker vanligvis bare nummer med endelsen 1-9, men for å markere samlingen av Italias 150 års jubileum fikk Visconti nummer 150.

Utestengt på livstid
Michele Ferrari er utestengt på livstid av den italienske olympiske komité. Enhver utøver som arbeider med doktoren risikerer dermed å utestengelse. Hvis politiet kan bevise Visconti har samarbeidet med Ferrari er en seks måneders utestengelse det han kan ende opp med.

- Både laget og Giovanni er uaffisert av etterforskningen. Vi vil la rettferdigheten gå sin gang og er sikre på at Giovanni vil være i stand til å bevise at han er uskyldig, sier en talsmann fra laget til nettstedet cyclingnews.com.

Benedetto Roberti leder etterforskningen. Han koordinerer sin innsats med Jeff Novitzky, som etterforsker Lance Armstrong og hans tidligere US Postal-lag.

Team Sky har ikke uttalt seg om Morris Possonis del i saken. Possoni skal også kjøre Giro d’Italia.

Uheldig Giro-heder
Giro d’Italia valgte altså å gi startnummer 150 til Giovanni Visconti. Dette må jo sies å være noe uheldig siden han på samme dag ble dratt inn i den store dopsaken rundt Michele Ferrari.

Den rutinerte ringreven Stefano Garzelli får æren av å kjøre med nummer 1.

De norske innslagene i Giro d’Italia er Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug. Kristoff vil kjøre med 35 og Nordhaug har fått nummer 197, det er bare å notere disse numrene første som sist.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg