Gå til sidens hovedinnhold

Hedret avdød sykkelsjef etter VM-gull

- I dag syklet jeg for Franco Ballerini, fortalte Giorgia Bronzini.

Tidligere verdensmester Judith Arndt og britiske Nicole Cooke stakk av fra hovedfeltet på toppen av den siste bakken.

Duoen opparbeidet seg et forsprang på drøye ti sekunder, og så ut til å holde unna for kobbelet som jaktet bak dem.

Men i løpet av de siste 100 meterne, fosset deler av favorittgruppen forbi og selvsagt sprinterne. Lynkjappe Marianne Vos lå langt fremme, men skjenet plutselig ut mot høyre og hindret dermed svenske Emma Johansson i spurten.

Ventet og ventet og ventet
Italienske Giorgia Bronzini utnyttet situasjonen til fulle, satte inn sitt angrep og sikret seg sitt aller første VM-gull.

- Jeg ventet på de siste meterne. Jeg visste at det var den eneste muligheten min mot Vos. Hun er sterkere enn meg i spurten, så jeg ventet og ventet og ventet, fortalte en overlykkelig 27-åring etterpå.

Et nytt spørsmål i VM-quizen er publisert! Henger du med? Se under artikkelen!

Seiersgleden var enorm i det italienske laget. VM-gullet ble raskt dedisert til Franco Ballerini. Etter at han overtok ansvaret for det italienske laget, vant de VM i 2002 (Mario Cipollini), OL-gull i 2004 (Paolo Bettini) og nye VM-gull i 2006, 2007 og 2008 (Bettini 2 og Alessandro Ballan).

Døde i rallyulykke
I februar døde 45-åringen etter skadene han pådro seg etter å ha vært kartleser i bilen til rallykjører Alessandro Ciardi.

- Denne seieren dediserer jeg til Franco Ballerini og den italienske VM-troppen. Vi er veldig sterke. Vi er det beste laget. Jeg vet ikke hva annet jeg skal si enn at det føles helt utrolig, forklarte Bronzini.

Nederlandske Vos sikret seg sølvet, mens det ble bronse på Emma Johansson. Svensken ble presset inn mot gjerdet under spurten og fikk armen til en tilskuer i hodet. Likevel maktet hun å manøvrere seg inn til medalje.

Fellesstarten ble ingen ubetinget suksess for den norske utøverne. Frøydis Meen Wærsted ble beste norske på en 47. plass, +9.39 vinneren. Lise Hafsø Nøstvold endte opp 11 minutter og 36 sekunder bak Bronzini. Det holdt til en 53. plass.

Resultater, fellesstart for kvinner:
1 Giorgia Bronzini (Italia)
2 Marianne Vos (Nederland)
3 Emma Johansson (Sverige)
4 Nicole Cooke (Storbritannia)
5 Judith Arndt (Tyskland)
6 Grace Verbeke (Belgia)
7 Trixi Worrack (Tyskland)
8 Rasa Leleivyte (Litauen)
9 Elizabeth Armitstead (Storbritannia)
10 Carla Swart (Sør-Afrika)

Her kan du svare på VM-quizen:

2235-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken