HAMAR (Nettavisen): Hege Bøkko og Ida Njåtun endte henholdsvis som nummer 18 og 19 under sprint-VM på Hamar denne helgen.

Vant gjorde Miho Tagaki fra Japan, etterfulgt av lagvenninnen Nao Kodaira. Russiske Olga Fatkulina tok bronsen.

Forstyrret av publikum

Da Bøkko stod klar på start fredag var det flere på tribuneplass som ropte navnet til 28-åringen. Selv mener hun det bidro til at hun mistet fokus.

Les også: Tysk skøytestjerne i bitter konflikt før VM

- Jeg er ikke helt fornøyd med 500-meteren. Jeg fikk ikke helt opp den farten jeg ønsket, og kom meg heller ikke inn i den sonen som jeg ønsket. Det var litt mye forstyrrelser, og jeg klarte rett og slett ikke å komme inn i den sonen. Det er helt supert at folk heier, så jeg skal ikke klage på noe, men det er litt forstyrrende å høre navnet ditt når du går ned i startstilling, sier Bøkko til Nettavisen.

- Er det litt typisk at det skjer i Norge?

- Det er kanskje litt typisk Norge. Når du er i spesielt i Thialf og Japan, selv om det er ganske mye folk, så kan du høre en knappenål falle, for det er så stille. Nordmenn er her for å heie, og det setter vi enormt stor pris på, men akkurat i startstillingen hadde vi ønsket at det var litt stille. Jeg skylder ikke bare på de heller, for jeg kom meg rett og slett ikke inn i sonen.

Bøkko følte det gikk hakket bedre på 1000-meteren, hvor hun gikk i par med Ida Njåtun.

- Jeg gikk nok en av mine beste 1000-metere denne sesongen. Jeg må være fornøyd med det og drite litt i plassering. Jeg har to femteplasser fra VM i sprint, og jeg er langt bak det, sier Bøkko, som gikk i mål på tiden 1.17,32.

Høiseth: - Må være forberedt på det

Landslagstrener Edel Therese Høiseth forteller Nettavisen at hun fikk med seg ropingen før start.

- Jeg hørte at det ble gjort. Det er sånn som kan skje. Man må prøve å bare ignorere det, men det er klart at det er ikke gunstig når du skal konsentrere deg, sier Høiseth til Nettavisen.

- Er det et særnorsk fenomen å rope til utøverne rett før start?

- Jeg tenker at det er folk som ikke har så greie på skøyter kanskje, som gjør det. Men vi må være forberedt på at sånne ting kan skje, sier Høiseth.

Lørdag gikk Bøkko 500-meteren på 38,97 - 18. beste tid - noe hun selv var ganske godt fornøyd med.

- Det var deilig å se 38-tallet, selv om det var høyt på 38, så var det i hvert fall et åttetall der som jeg var glad for å se. Det går bare bedre og bedre, men det er litt kjipt at det er slutten på sesongen når jeg begynner å føle meg bedre, sier Bøkko til TV 3.