Hege Riise blir ny landslagssjef for Norge. Det opplyser Norges Fotballforbund i en pressemelding onsdag morgen.

I trenerteamet får hun med seg Monica Knudsen, Ingvild Stensland og Jon Knudsen.

– Vi er stolte

Fotballpresident Lise Klavenes er strålende fornøyd med ansettelsene.

- Vi er stolte av å kunne presentere ny landslagssjef som kan skilte med utrolige resultater både som spiller og trener, og som kjenner bedre enn noen konkurransen som møter oss der ute. Heges trenerprofil og spillestilprinsipper er godt forankret i Norges fotballkultur og NFFs sportsplan, samtidig som hun har god erfaring med at moderne fotball også krever fleksibilitet i spillet, en evne til å overraske motstandere, sier Klaveness.

- I Hege får vi en svært erfaren og kunnskapsrik sjef, en avbalansert teambygger som gir plass til andre typer med andre egenskaper rundt seg. En hovedtrener kan ikke bygge eller lede laget alene. De siste ukene har vi hatt fokus på å finne et team som utfyller Heges egenskaper, men som også vil ta en tydelig posisjon i norsk fotball for å engasjere og for å virkelig løfte frem at landslaget først og fremst er klubbenes lag og flaggskip, fortsetter Klaveness.

Sommerens EM ble en fiasko for Norge. Etter seier i første gruppespillskamp mot Nord-Irland, gikk laget på 0-8-tap for England og 0-1-tap for Østerrike i de neste to. Dermed måtte Norge se utslagsrundene fra tribunen, og daværende landslagssjef Martin Sjögren måtte fratre sin stilling.

Riise: – Det største

Riise ble tidlig utpekt som favoritt til å ta over jobben. I sommer ledet hun Norges J19-lag til EM-sølv, og i fjor var hun vikarierende landslagssjef for Storbritannia i forbindelse med OL. Hun har også trent Team Strømmen og LSK Kvinner.

- Å få lede Norges A-landslag er det største, og jeg er stolt og glad over å få tillit til å lede laget og teamet. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på utfordringen, sier Riise.

Om under en måned venter første kamp for Riise, når Norge møter Belgia i VM-kvalifiseringen. Fire dager senere venter Albania, i det som blir VM-kvalifiseringens siste kamper.

Med uavgjort eller seier mot Belgia er Norge klare for VM neste år.

- Det blir hektisk, men vi skal bruke tiden nå til å preppe inn mot de første kampene. Alle skjønner hva de kampene betyr, og vi ser nå alle Belgias kamper fra EM og på hvordan vi skal slå dem.

– Utgangspunktet vårt er bra med gruppeledelse og jeg regner med at det kommer en revansjelysten gjeng etter EM. Det er, slik jeg har forstått det, fortsatt god stemning i spillergruppa. Det skal vi bygge videre på, fortsetter den nye landslagssjefen.