ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Etter et fiasko-EM med exit i gruppespillet, måtte svenske Martin Sjögren takke for seg i jobben som landslagssjef.

Flere mente at det var den tidligere LSK-treneren og landslagsspilleren Hege Riise som var best egnet for jobben.

Les også: Hege Riise ny landslagssjef for Norge: – Det største

Onsdag bekreftet Norges Fotballforbund at 53-åringen fra Momoen tar over hovedtreneransvaret for fotballkvinnene.

– Stolt og glad

Riise tar over Norge med flere kjente fotballpersonligheter i trenerteamet rundt seg. Monica Knudsen, Ingvild Stensland og Jon Knudsen skal assistere den nye sjefen i jobben med å styre A-landslaget.

– Først og fremst er jeg stolt, glad og beæret over å få oppgaven. Jeg synes det er skikkelig stas, og gleder meg til å ta fatt på den. Jeg er også stolt og glad over å ha fått med meg det teamet som sitter her nå, kommenterte Hege Riise under onsdagens pressemøte.

Les også: Nettavisen erfarer: Engelsk klubb med storbud på Strand Larsen

– Vi gleder oss alle til å gyve løs på den oppgaven som er foran oss, påpekte Riise før hun begynte å prate om fotballen Norge skal stå for.

– Vi skal mestre å spille mot de aller beste på vår måte. Og det å være oppe og irritere dem. Vi skal ha en iver til å kapre poeng, og av og til slå de aller beste, tilføyde den nye landslagssjefen.

Ser framover

Etter flere tøffe mesterskap for Norge de seineste årene, fikk hun spørsmål fra frammøtt presse om landslaget manglet råskap under Sjögrens ledelse. Det ønsket imidlertid ikke Riise å kommentere, men valgte heller å rette konsentrasjonen mot framtida.

Fotballpresident Lise Klaveness innledet seansen med å påpeke at Norge ikke har levert etter forventningene i mesterskap, tross to sølvmedaljer de siste 20 årene.

– Vi mener sterkt at vi har endt opp med den landslagssjefen som er desidert best kvalifisert. Det mener vi også at det gjelder hele teamet, hver for seg og sammen, sa Klaveness blant annet, før den nye landslagsledelsen slapp til ordet.