Da står det om hvem som får best seeding i trekningen av den avgjørende kvalifiseringen om plass i sommerens sluttspill i Tsjekkia. Både Italia og Norge står med full pott, men Norge må vinne det innbyrdes møtet ettersom italienerne har best målforskjell.

Hege Riises utvalgte innledet kvalifiseringen i Italia med 7-0-seier over Aserbajdsjan og nedkjempet lørdag et polsk lag som bød på seig motstand. I motsetning til kvinnelandslaget, som torsdag avga poeng mot Polen i VM-kvalifiseringen, trakk de det lengste strået til slutt.

Iris Omarsdottir ga Norge en tidlig ledelse med assist fra Helle Olsen Rindal. Ved pause kom Thea Kyvåg inn for Omarsdottir på spillplass, og hun doblet ledelsen etter en drøy time, spilt fram av Synne Amdahl Brønstad.

Nadia Krezyman skapte ny spenning med reduseringsmål rett etter, men Thea Sørbo punkterte kampen i det 87. minutt, assistert av innbytter Irene Dirdal.

De tre beste i gruppa går til den avgjørende kvalifiseringen, der også lag som rykker opp fra B-divisjonen skal være med. Det er nytt av året at lagene i utgangspunktet er delt i to divisjoner.

(©NTB)