Gå til sidens hovedinnhold

Hege Riises Storbritannia med pangåpning i OL

Måltyven Ellen White ga Hege Riise og Storbritannia en drømmeåpning på fotballturneringen i Tokyo-OL. Britene slo Chile 2-0.

– Vi så strålende ut den første halvtimen, men deretter gikk det tregere. Vi hadde sjanser, vi fortjente fullt og helt de tre poengene og holdt dem unna vårt eget mål. Det var viktig, sa landslagssjef Riise til BBC etter kampen.

Etter at begge lags spillere gikk ned på kne før kampstart for å støtte kampen mot rasisme, styrte Storbritannia begivenhetene.

Målfarlige Ellen White scoret det første målet i det 18. minutt. Et innlegg fra høyre fant til slutt foten til White, som pirket inn 1-0 til Storbritannia.

Japan reddet uavgjort

Hege Riises mannskap kom til kampen som favoritter, og etter 73 minutter lå ballen igjen i mål. Innlegget fra høyreback Lucy Bronze fant White i feltet, som kastet seg rundt og satte ballen i nettet med en fin volley.

32 år gamle White har hatt litt av en karriere fram til årets leker i Tokyo. Hun nærmer seg 100 kamper for England og står med 39 mål. Hun spiller til daglig for Manchester City i den engelske superligaen.

Dermed fikk Storbritannia en flott åpning på lekene. Laget røk ut i kvartfinalen i OL på hjemmebane i 2012 og deltok ikke i Rio i 2016.

Den andre kampen i gruppe E, mellom Japan og Canada, endte 1-1 etter at Aston Villa-spiller Mana Iwabuchi utlignet for Japan mot slutten. Den canadiske superveteranen Christine Sinclair sto bak det første målet.

Følelser

Hege Riise er midlertidig sjef for de britiske fotballkvinnene fram til nederlandske Sarina Wiegman tar over permanent i september.

I et intervju tirsdag sa Riise at hun gledet seg til OL. Den norske legenden har selv erfaring fra OL som spiller, da hun og det norske laget vant OL i Sydney i 2000.

– Følelsene rundt å være i et OL er ganske store, og kampene kommer tett. Det er ikke tid til å bli for overveldet eller glad. Du må bare fortsette framover, sa hun til Sky Sports.

Neste kamp for Riises lag er mot vertsnasjon Japan lørdag.

(©NTB)