BRIGHTON (Nettavisen): Dagen før Norges første EM-kamp mot Nord-Irland publiserte Adressa-kommentator Birger Løfaldli en kommentar om Ada Hegerbergs retur til landslaget.

Stjernespissen brøt med landslaget etter fiaskoen i 2017, men annonserte tidligere i år at hun ønsket å returnere og bli en del av Martin Sjögrens lag igjen.

Nå virker det meste å være i skjønneste orden etter tumultene, men Løfaldli mener ting ikke alt virker å være helt som det skal.

«Med sportslig suksess, kan Ada Hegerberg fortsette å smile, kanskje hele veien til finalen på Wembley 31. juli. Kanskje til og med mot en ny Ballon d’Or-pris? Svikter det, slik det gjorde sist hun var med, kan det derimot bli skikkelig ille. Lite tyder nemlig på at det er ryddet opp i alt gammelt grums», avslutter han sin kommentar.

Les også: Harselerer med Uniteds absurde «Drillo»-stunt: – Noen må kalles inn på kontoret

– Blir ikke helt klok på det

Løfaldli er selv på plass i England for å følge mesterskapet med kommentatorøyne, og har planer om å bli så lenge det norske laget er med. Nettavisen gir han muligheten til å utdype ytterligere det han skrev i Trøndelags største avis:

– Jeg blir ikke helt klok på forklaringen til at hun nå er tilbake, og mener at det heller er tiden som har leget sårene, starter han.

Og fortsetter:

– Da hun trakk seg ut av landslaget var det mange ting hun ønsket å endre, men jeg vet ikke hvor mye som egentlig har endret seg.

Les også: Svensk uttalelse skaper norske reaksjoner: – Typisk Sverige

Dette var noe av det Hegerberg sa etter den sjokkerende beskjeden i 2017:

– Skal landslaget oppnå de målsettinger og resultater landslagsledelsen har satt seg, kreves det etter min oppfatning forbedringer på flere områder, både i planleggingsarbeidet, i gjennomføringsfasen og i oppfølgingen. I tillegg er det mye å gå på når det gjelder kommunikasjon og dialog.

Skeptisk

Hegerberg har gitt flere dybdeintervjuer med fotballmagasinet Josimar underveis i «landslagspausen», senest før mesterskapet, men Adressa-kommentatoren mener at de nødvendigvis gir noe større forståelse av situasjonen.

– Hun har gitt større intervjuer tidligere, men det har ikke vært så lett å konkretisere hva som måtte forbedres. Spørsmålet er om de endringene hun har etterlyst har kommet på plass.

Les også: Megatabbe hindret Norge i å bli EM-mestere: – Det føles unødvendig

– Ved motgang er jeg spent på hvordan ting vil utspille seg. Plutselig kan ting eskalere, og komme fram til overflaten igjen.

Hegerberg gikk målløs av banen mot Nord-Irland, men spilte en strålende kamp og har framstått som en leder også utenfor banen. Det har Løfaldli selv lagt merke til:

– Jeg synes hun har fremstått eksemplarisk her nede, med blant annet strålende innsats i kampen. Hun viste seg som en strålende lagspiller, og har levert gode presseseanser underveis her også.

Skryter han, samtidig som han fastslår sin skepsis:

– Jeg tolker det derimot som at det fortsatt ligger noe i bakgrunn og murrer, som kan synliggjøres ved en eventuell nedtur.

Norge fikk en drømmestart på mesterskapet med 4-1-seier over Nord-Irland, men mandag venter vertsnasjonen England på et fullsatt Falmer Stadium.