Hegerberg med hat trick da Lyon sikret CL-troféet

Den norske stjernespilleren herjet i finalen mot Barcelona, og sier hun savner å representere Norge, men ikke forbundet.

18.05.19 22:46

LYON - BARCELONA 4-1:

Tre scoringer ble fasiten for 23-åringen fra Sunndalsøra da Lyon tok sin fjerde strake CL-tittel lørdag.

Hegerberg var i fyr og flamme i den første omgangen i Budapest, og noterte hat trick på drøyt 15 elleville minutter.

Dermed avgjorde hun langt på vei finalen allerede før den andre omgangen, og finaleopptredenen satte igjen fyr på diskusjonen rundt hennes landslags-nei.

Stjernespissen har som kjent valgt å ta en pause fra landslaget som følge av misnøye med flere forhold rundt landslaget, men lørdag viste hun sin verdi da hun nærmest på egenhånd avgjorde CL-finalen.

- Ada Hegerberg er som Zlatan for Sverige. En verdensstjerne. Det må lagkamerater og trenere forholde seg til. Norge kan kvalifisere seg og gå videre, men aldri vinne mesterskap uten sin største stjerne, skriver fotballekspert Joacim Jonsson på Twitter.

Også TV 2-ekspert Jesper Mathisen, samt kommentator Marius Skjelbæk ytret seg på mikrobloggtjenesten etter Hegerbergs hat trick:

- Savner å spille for landet mitt, men ikke forbundet

Noen comeback på landslaget blir det imidlertid ikke med det første. Hegerberg sa dette til VG rundt landslagssituasjonen.

– Jeg savner å spille for landet mitt, men ikke for forbundet.

De tre scoringene lørdag gjør at Hegerberg nå har en nærmest uvirkelig statistikk på seniornivå.

Hun har nemlig scoret flere mål enn antall kamper siden hun tok steget fra junior- til seniornivå.

Etter oppgjøret var det en rørt Hegerberg som møtte TV 3.

- Det kunne ikke vært bedre. Det er stort for meg, og det har ikke vært en enkel sesong, sier hun.

Hegerberg har utviklet seg til å bli en scoringsmaskin av rang. Etter 32 ligamål forrige sesong, endte hun på 20 mål i hjemlig serie denne sesongen (pluss 7 i Champions League), og da hun fikk spørsmål om hva hun har å si til dem som mener hun har hatt en svakere sesong i år, var hun krystallklar.

- Til dem som sier det har vært en dårlig sesong, så må de begynne å se mer i statistikkboka. Å ligge på 30 mål hver sesong er det ikke mange som gjør, og det er ikke vanlig at jeg snakker om meg selv på den måten her, men nå er det på tide å sette det litt på plass. Det har vært flere assists denne sesongen, og det handler om små detaljer hver dag, og aldri gi seg.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

Se Toppserien direkte: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

Barcelona med kampens første sjanse

Finalen i Budapest åpnet forrykende med en stor Barcelona-sjanse. Toni Duggan kom til skudd ute til høyre, men avslutningen forsvant utenfor mål.

Etter det tok det franske storlaget over, og i hovedrollen var Ada Hegerberg.

Spissen fikk først se Dzsenifer Marozsan sette inn 1-0 i sitt eget hjemland da hun ble nydelig spilt fram av Shanice van de Sanden etter kun fem minutter.

Samme van de Sanden var igjen i hovmesterrollen ni minutter senere. Igjen var oppskriften at nederlenderen fant rom bak Barcelonas venstreback, og denne gangen serverte hun Hegerberg.

23-åringen fra Sunndalsøra tok et par touch før hun iskaldt plasserte ballen i nettmaskene til 2-0.

HAT TRICK: Ada Hegerberg er i ferd med å gjennomføre en drømmefinale i Champions League. Hun har scoret tre mål før pause. Foto: Ferenc Isza (AFP)

Gult kort og scoring

Den tidligere Stabæk-spilleren virket svært innbitt lørdag kveld, og hun pådro seg et gult kort etter å ha vært for sent inne i en takling etter 2-0-målet, og etter 19 minutter var hun i begivenhetenes sentrum igjen - denne gangen med positivt fortegn.

Norges desidert beste fotballspiller på kvinnesiden fikk ballen inne i boksen, og var nok en gang sikker da hun satte inn kveldens andre scoring. Etter 30 minutter var drømmeomgangen et faktum da hun noterte hat trick.

Et innlegg fra Lucy Bronze fant veien til Hegerbergs støvel, som bredsidet inn 4-0 og sitt tredje mål for kvelden.

Den andre omgangen ble nærmest en parademarsj for et Lyon-lag som likevel ble satt på prøve av et jagende Barca-lag.

Lieke Martens fikk en gedigen mulighet til å tenne et ørlite håp etter 68 minutter, men spissens heading fra kloss hold forsvant over.

Heller ikke Vicky Losada maktet å overliste Sarah Bouhaddi da hun kom alene igjennom etter 74 minutter, og dermed kunne Hegerberg og Lyon juble for deres fjerde strake Champions League-tittel til tross for at Asisat Oshoala reduserte til 1-4 like før slutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.