BRIGHTON (Nettavisen): Ada Hegerberg topper svenske Aftonbladets liste over de 49 beste spillerne i årets fotball-EM for kvinner. Norge har to blant topp tre.

«Et av mesterskapets mest etterlengtede comeback. Etter å ha sagt nei til landslaget i 2017, er Ada Hegerberg tilbake. Den norske spissen har en tung skadeperiode bak seg, men har i løpet av våren vist at hun fortsatt er en verdensstjerne. Hun er den ledende målscoreren i Champions League-historien og mottok i 2018 Ballon d'Or som første kvinne. Hun tok sitt Lyon til nok en Champions League-tittel og håper nå å høste suksess med landslaget», er Aftonbladets dom av den norske superstjernen.

Og vi skal ikke lenger ned enn til 3.-plass for å finne neste nordmann. Caroline Graham Hansen har imponert stort i Barcelona, og ifølge den svenske avisen er det bare nederlandske Vivianne Miedema som skiller de norske stjernene.

«Var viktig for det norske landslaget allerede som 18-åring i 2013 da Norge tok sølv i EM i Sverige. En nøkkelspiller i et av verdens beste klubblag, FC Barcelona. Som sammen med Ada Hegerberg er de største stjernene i Norge», skriver Aftonbladet om Graham Hansen.

Les også: Flere har ristet på hodet over «harseleringen». Nå røper Avaldsnes-profilen hva Riise sa selv

– Alt handler om forberedelser

Hegerberg møtte et stort pressekorps på den første åpne treningen for Norge tirsdag, og var i godt humør før møtet med Nord-Irland.

– Alt handler om forberedelser, samtidig som du må ha litt flaks for å gå langt i et mesterskap. Målsetningen om medalje er satt, men nå er fokuser rettet mot den første kampen i Nord-Irland, startet Hegerberg på gårsdagens pressetreff.

Les også: Spekulasjonene begynte å gå i Bergen. Uker før avreise kom beskjeden: – Veldig kjipt

– Jeg føler meg bra. Det har vært en spesiell oppkjøring etter et lite opphold fra sesongen, men jeg føler jeg har fått et par uker på å hente meg inn igjen. Jeg kjenner meg selv såpass at slike forberedelser vil formen «kicke» inn nå. Jeg skal prøve å gjenskape den formen jeg hadde mot slutten av sesongen i Lyon.

Superstjerne måtte utebli

Den spanske Barcelona-stjernen Alexia Putellas ble på forhånd sett på som den beste spilleren i EM av flere store medier, men hun måtte melde forfall tirsdag etter at hun røk korsbåndet på trening. 28-åringen er derfor ikke med på Aftonbladets liste.

28-åringen er en av fotballverdens aller største stjerner, og var den hele Spania håpet skulle skyte landet til EM-suksess. Før skaden var spanjolene oddsfavoritt til å vinne mesterskapet. De har første kamp mot Finland fredag.

I vinter ble Putellas kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller på Ballon d'Or-gallaen for sine prestasjoner i Barcelona.

Flere nordmenn

Chelsea-spiller Guro Reiten og Barcelonas Ingrid Syrstad Engen har også fått plass på listen på henholdsvis 18.- og 40-.plass.

«Raske bein. Rask både med og uten ball. Teknisk og målfarlig!» er Aftonbladet beskrivelse av Reiten.

«Den norske midtbanespilleren er en god boks-til-boks-spiller. En kreativ, defensiv midtbanespiller som er god i rollen som playmaker. God i det korte pasningsspillet men også god på å takle», skriver avisen om Syrstad Engen.

Topp ti:

1) Ada Hegerberg (Norge), 2) Vivianne Miedema (Nederland), 3) Caroline Graham Hansen (Norge), 4) Pernille Harder (Danmark), 5) Wendie Renard (Frankrike), 6) Aitana Bonmatí (Spania), 7) Irene Paredes (Spania), 8) Marie-Antoinette Katoto (Frankrike), 9) Maria Leon (Spania), 10) Lieke Martens (Nederland).

(©NTB)