FC BARCELONA - LYON 1-3 (1-3)

Finalen i kvinnenes Champions League ble av det smått utrolige slaget. Allerede til pause hadde Lyon sjokkert Barcelona med tre scoringer på drøyt 40 minutter.

Sett med norske øyne ble det heller ingen dårlig kveld på Allianz Stadium. Ada Hegerberg kunne notere seg et mål og en assist, mens Caroline Graham Hansen var sentral da Barcelona scoret sitt første.

Til slutt stod det 3-1 til Lyon, og Hegerberg og co. kunne dermed løfte troféet.

Spinnvill scoring

Det ble altså et noe overraskende resultat i finalen. Det var nemlig Barcelona som hadde fått et ørlite favorittstempel i Torino. Det var likevel Lyon som sjokkåpnet og stod for den første scoringen. Og det var et mål av det smått utrolige slaget.

Amadine Henry vant ballen etter en takling, kjempet seg opp på beina igjen, og klinket til fra over 30 meter. Kula havnet i høyre hjørne og ble møtt av ellevill hyllest.

- Fantastisk scoring. Hvilken åpning på kampen, dette er et mål for evigheten, dette kan spilles av i reprise om og om igjen, utbrøt NRK-kommentator Olav Traaen.

Les også: Eksperten spår luksusproblem for LSK: - De kan fort havne i en skvis

Hegerberg-perle

Det stoppet imidlertid ikke der for Lyon. I det 23.minutt stod det 2-0 på tavla, etter en scoring av selveste Ada Hegerberg. Nordmannen stod perfekt plassert i feltet da hun fikk servert ballen hun headet videre forbi Barcelona-keeperen.

Sentral var også den norske superstjernen da Lyon sjokkerte ved å sette inn 3-0-målet etter en drøy halvtime. Scoringen var det Catarina Macario som stod for, etter lekkert oppspill av Hegerberg.

- Ada Hegerberg er involvert i nesten alt det franske laget har å by på fremover, sa Traaen.

Les også: Nedslående tall for Norges stjerner: - Dette kan ikke fortsette

Graham Hansen med assist

Etter Lyon-showet innledningsvis, ville Barcelona vise at de fortsatt var med i matchen. Foran 36,000 tilskuere satte de 3-1-scoringen like før pause. Alexia Putellas klinte til fra kloss hold, etter et innlegg fra norske Caroline Graham Hansen. Dermed var spenningen tilbake i den gjeve finalen i Torino.

- En gedigen skuffelse

Andre omgang i den prestisjetunge finalen fikk en litt roligere start enn den intensive førsteomgangen. Barcelona var ivrige på å innhente Lyons forsprang, men hadde lite å stille opp med mot Hegerberg og co.

- De sliter med å komme til de store sjansene, det vil seg ikke. Offensivt har dette vært en gedigen skuffelse av det spanske laget, sa Traaen idet klokka tikket mot fulltid.

Heller ikke i sluttminuttene klarte Barcelona å utrette stort mot et høyt-pressende Lyon. Dermed endte finalen i Champions League med seier til Lyon.