Tidligere denne uken annonserte UEFA at de har økt premiepengene i neste års EM-sluttspill for kvinnene fra rundt 70 til 140 millioner kroner på de 16 deltakerlagene.

For å sammenligne med herrene er det mer enn tre milliarder kroner mindre enn det herrene fikk i sommerens EM, som lå på i overkant av 3,2 milliarder fordelt på de 24 landene som var med.

Hovedtrener for Chelseas kvinnelag Emma Hayes mener summen er milevis unna det man forventet, og får støtte fra Norges store stjerne Ada Hegerberg.

- Jeg er helt enig med Emma Hayes, det er ikke i nærheten, sier hun, ifølge Sky Sports.

Les også: Herrelaget fjernet bildene av Sandviken-laget på veggen: - Smålig

- Skal ikke være sånn

26-åringen mener at, selv om kvinnefotballen er i stor utvikling, så bør man kunne stille krav til alle forbedringer som blir gjort.

- Jeg vet at min jobb er å prestere på banen, men samtidig skal det ikke bare være sånn at vi bare skal sette oss tilbake og være takknemlig for alt vi får servert. Noe burde være et minstekrav her, fortsetter Lyon-spissen.

Før sesongen sikret strømmetjenesten DAZN, sammen med Youtube, en stor avtale for å kunne vise Champions League på kvinnesiden.

- Vi har vært klar for denne muligheten i mange år allerede, men dette er en enorm avtale som jeg er ekstremt gira over. Det gjør at fotballen vil bli mer synlig, og øker presset på å levere gode prestasjoner hver gang man går på banen, avslutter den norske spissen.

Hegerberg var tidligere denne uken tilbake på banen etter 20 (!) måneder uten fotball, etter et skademareritt uten like.

- Kan ikke sammenligne

NRKs Toppserie-ekspert Carl Erik Torp mener at man bør fokusere mindre på å sammenligne seg med herrefotballen, og heller jobbe for å utvikle kvinnefotballen.

- Jeg syntes det er mange gode prosesser i flere land, som gjør at debattene er oppe i lyset. Norge var jo pionerer da de begynte å dele pengene likt mellom landslagsspillerne på kvinne- og herresiden. Det er jo slik at det er store forskjeller på hva de genererer inn, og det blir derfor feil å forvente at ting skal være likt.

Og fortsetter:

- Det handler derfor om at man må få det opp på et nivå hvor kvinnefotballen kan ta nye steg, og da må man jo fort investere litt mer enn det som muligens kommer inn, i starten. I Champions League begynner man å se en ganske stor prosentvis økning i økonomien på kvinnesiden, men det er jo fortsatt lysår unna herrefotballen.

Les også: Scholes med klar beskjed til Pogba: - Skjønner meg ikke på det

- Akkurat nå må man bare godta at det er forskjeller, også jobbe på videre for å minske de. Kvinnefotballen har kommet langt, men man er fortsatt et godt stykke unna der man ønsker å være til slutt. Ikke se på herrefotballen, for det blir for urealistisk.

Storklubbenes innmarsj

Torp mener det er viktig å ha profiler som skaper en diskusjon rundt viktige temaer i kvinnefotballen.

- Vi trenger stemmer som Ada Hegerberg i slike saker, og andre som tør å si ifra. Man ser en gradvis forbedring, men det blir helt feil å sammenligne seg med herrene.

- I dette tilfellet er det snakk om landslagsfotball, burde forbundene jobbe mer for å utjevne forskjellene?

- Det er et godt poeng, og absolutt noe som jeg tror også vil skje etter hvert. Man ser også at flere store klubber nå satser hardt på kvinnesiden, og gjør med det at kvinne- og herrefotball står nærmere hverandre. Norge som forbund er jo sterkere enn hvis LSK Kvinner alene skulle gått ut og kritiserte det, så det handler om å stå sammen i de sakene man ønsker å gjøre noe med.

Les også: Sandviken slo tilbake etter garderobe-skandalen: - Kanonsesong

Han peker også på at det man nå ser at større investorer ser verdien i kvinnefotballen, og involverer seg mer og mer.

- Hvis man tar et steg ut for å få litt oversikt, ser man jo nå at store bedrifter, både nasjonalt og internasjonalt, satser hardere og hardere i kvinnefotballen. Man ønsker å assosieres med å støtte det, og flere er derfor villige til å legge inn mye penger.