Nettavisen er på plass på indre bane når PSG tar imot Monaco søndag kveld. Sendingen starter 20:20 og kan ses hos Nettavisen eller Direktesport.

På fredag ble det kjent at Amedia hadde sikret seg den erfarne kommentatoren Per-Jarle Heggelund som ny Direktesport-kommentator.

Finnsnes-mannen har nesten 1000 kamper bak seg fra italienske Serie A og engelske Premier League. Nå skal han kommentere fransk fotball og Ligue 1 framover.

- Ligue 1 denne sesongen er jo rene Punk-konserten. Det er jo kaos, bråk og store stjerner og store talenter. At dette er et produkt vi sammen skal løfte, er jeg 100 prosent overbevist om, sier Heggelund til Nettavisen.

Han fortsetter:

- Det er et springbrett - det er det ingen som helst tvil om. Ligue 1 er et springbrett for de største talentene, så at det er et fokus på yngre spillere blir kult. Også er det en voldsom rivalitet mellom de ulike regionene, byene og lagene. Det er veldig mye bråk - det går jo over stokk og stein, det har vi sett denne sesongen.

- De er litt late

Blant lagene Heggelund vil få nok å styre med i tiden framover er Paris Saint-Germain.

Med stjerner som Lionel Messi, Kylian Mbappé og Neymar i stallen ser kommentatorprofilen fram til å se hva det franske hovedstadslaget kan oppnå.

- Man har en følelse at det humper og går der. De har tre framme som ikke gidder å løpe hjemover, men allikevel så suser de av gårde i både Champions League og Ligue 1. Det er en litt merkelig følelse. Vi visste før sesongen at det var som noen hadde jukset med editoren på Football Manager eller bare hadde alt for mye penger på FUT FIFA - at man bare kunne sette opp tidenes drømmelag.

Les også: Slakter PSG-stjernene: - Et av de verste PSG-lagene

- Men så skal det fungere også. Jeg har en følelse at PSG kjører litt på 70 prosents maskin. For PSG betyr det at ja, de vinner trolig Ligue 1, men når kvartfinalene og semifinalene i Champions League kommer, da gjelder det virkelig. Alt annet i den turneringa er ikke godt nok for det maskineriet og laget, sier Heggelund.

Trioen på topp har måttet tåle en god del kritikk denne sesongen, mye takket være deres manglende defensive bidrag. Heggelund er tydelig på at Liverpool-sjef Jürgen Klopp er blant dem som ikke hadde godtatt en slik arbeidsinnsats.

- Jeg håper for deres del at de kjører på 70 prosents maskin. Men det er et problem at de er litt late - de er jo det. En trener som Klopp hadde mest sannsynlig kylt dem i veggen, disse tre gutta på topp, fordi de ikke orker å presse. Men vi får se utover sesongen, om det blir ordentlige greier for PSG.

- Messi har aldri vært den spilleren

Direktesport-kommentator Robin Haugen er enig med sin nye kollega at PSG-trioen på topp er svake når det kommer til arbeidsinnsats. Samtidig er han tydelig på at dette tidligere ikke har vært noe problem for Messi.

- Messi er jo på en måte det, men han har aldri vært den spilleren heller, så det er ikke overraskende at han ikke gjør den jobben nå heller. I Barcelona var det et lag som fungerte rundt ham, som tillot at han kunne gjøre det. I PSG er det for mange. Du har Neymar og Mbappé som ikke har det som sin sterkeste side, og da blir det rett og slett for mye rom, spesielt på midten, når det er tre som sluntrer unna, sier Haugen til Nettavisen.

Les også: Zlatan reddet Milan med saksespark på overtid

I tillegg peker Haugen på at det er flere lag i den franske ligaen som holder et høyt nivå, som gir hovedstadsklubben god kamp.

- Jeg tror folk tenker at PSG skal være soleklart foran alle de andre, og det skal de i utgangspunktet være. Men jeg er imponert over mange av de andre lagene. De er fysisk mye tøffe og det er et tempo der som jeg er imponert over. Man blir kanskje litt skuffa over PSG for at de ikke dominerer som de gjør, men til gjengjeld blir man mer imponert over de andre lagene, sier Haugen og trekker blant annet fram Lens, som forrige helg var minutter unna å slå PSG.

- Ingenting som tilsier overkjøring

Søndag klokken 20.45 får Mauricio Pochettino og co. besøk av Monaco på Parc des Princes.

- Monaco er et lag som ikke har tapt på de siste fem kampene, og så har de en fantastisk Ben Yedder som kan skape problemer for de aller fleste. For dem gjelder det også nå å hente poeng i kampen for å nå Champions League, sier Heggelund.

Haugen påpeker imidlertid at Ben Yedder ikke har vært fast i elleveren den siste tiden, og tror at en annen på topp fort kan kan skape trøbbel for PSG.

- Han (Ben Yedder) har vært litt på benken i det siste, og kommet inn derfra. Men han scorer mål for moro skyld omtrent. Nå har jo Myron Boadu kommet i gang med å komme på scoringslista med mål i Europa League og Ligue 1 mot Angers, så det kan skje at han får den berømte ketchup-effekten. Men hvis Ben Yedder starter nå, så er han mannen å passe på for PSG, det er det ikke noe å lure på, sier Haugen.

Les også: Samuel Eto'o valgt til fotballpresident i Kamerun

Samtidig er han tydelig på at Monaco ikke har lyktes helt mot de store lagene denne sesongen, selv om de har en rekke på fem kamper i Ligue 1 uten tap.

- Når de har møtt storlag tidligere denne sesongen har det gått dårlig. De tapte mot Lens, Marseille, Lyon og hadde uavgjort mot Lille for litt siden. Da startet de helt fryktelig og så egentlig død og begravet ut, så var det egentlig Diatta som fikk de litt i gang.

- Men nivået deres er der, så de kan absolutt stelle i gang trøbbel. Hvis du ser på hvordan man skal skape trøbbel for PSG, så er det rett og slett å være positive. At de går inn og vil skape ting, og det gjør jo Kovac og Monaco. Jeg tror på en underholdene kamp, det er ingenting som tilsier overkjøring verken den ene eller andre veien.

Se kampen her!