RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hegle Svendsen: - Surt!

Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Nok en gang glapp seieren for Emil Hegle Svendsen.

Emil Hegle Svendsen var fattige 0,8 sekunder unna seieren på sprinten i Pokljuka, og måtte skuffet konstatere at Jakov Fak gikk seirende ut av duellen.

– Det var surt med det lille sekundet, men jeg må fokusere på det som er bra og at jeg kom på pallen, sier Svendsen til NRK etter løpet.

Han gikk styggfort i sportet, men det ble altså en andreplass. Det var også Hegle Svendsens første individuelle pallplassering.

– Det var et helt greit løp, men nå er vi på gang. Vi skal kjempe med nebb og klør fremover for å fortsette å ta pallplasser. Det er også gøy at Lars er med i toppen, sier Svendsen til NRK.

Nordmannen har gått mer enn tusen dager uten å skyte fullt hus i et verdenscuprenn i skiskyting.

Knallstart
Torsdag så det ut til at den tunge rekken skulle få en slutt.

Trønderen skjøt feilfritt og gikk ut fra den liggende skytingen på sprinten i Pokljuka med en tid ingen klarte å slå, 8.24,5.

Nærmest kom østerrikeren Julian Eberhard, som var 2,8 sekunder svakere.

Verdenscupleder Martin Fourcade og sloveneren Jakov Fak skjøt også fullt hus i liggende, men måtte likevel se seg slått med henholdsvis elleve og åtte sekunder av nordmannen.

1001 ute
På andre skyting kom dessverre bommen igjen. Emil Helge Svendsen senket fire av fem blink, ni av ti totalt, og mistet dermed ledelsen.

Bakfra kom Fourcade og Fak med fenomenalt raske og feilfrie serier på standplass. Fourcade tok bestetiden etter andre skyting med 17.05,6, mens Fak la seg 1,4 sekunder bak.

Hegle Svendsen hadde 10,4 sekunder å hente inn på de siste få kilometerne.

Nordmannen gikk fortere enn noen andre, og bare 1,4 kilometer før mål registrerte trioen i praksis lik tid. Fak var best, Fourcade 0,2 sekunder dårligere og Hegle Svendsen 0,9 sekunder bak Fourcade igjen.

Kreftene tok slutt
Kreftene tok dessverre slutt litt for tidlig. Aller mest for Martin Fourcade, som endte 6,1 sekunder bak Jakov Fak, men også for Hegle Svendsen, som måtte se Fak gå i mål til en tid som var 0,8 sekunder raskere.

Trøsten er at det i det minste ble andreplass, som er sesongbeste for en mannlig, norsk skiskytter i et individuelt verdenscuprenn.

Emil Hegle Svendsen har også vært blant de fem beste flere ganger allerede.

Også Lars Berger og Henrik L'Abee-Lund gikk seg inn blant de 15 beste i Slovenia torsdag. Ole Einar Bjørndalen ble slått med om lag et minutt i sporet av Hegle Svendsen og endte med to bom og 21.-plass. Alexander Os endte på 52.-plass og Lars Helge Birkeland på 78.-plass.

Nettavisen fulgte rennet direkte her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere