RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hegle Svendsen er mer syk nå

Foto: SCANPIX/AFP
Sist oppdatert:
Emil Hegle Svendsens sykdom foran OL har vært verre enn den var foran VM ifjor.

Emil Hegle Svendsen (24) fikk fjorårets skiskytter-VM i Pyeongchang, Sør-Korea, ødelagt grunnet sykdom. Nå har han igjen vært syk før et stort mesterskap.

- Dette har vært verre, og mer langvarig denne gang. Det gjør meg litt spent på fortsettelsen. Jeg skal være forsiktig nå. Nettopp avsluttet sykdom og en lang reise gjør kroppen lett mottakelig, sier Hegle Svendsen til Adresseavisen.

Behøver ikke bety noe
24-åringen er usikker på hvor mye den kraftige forkjølelsen kan ha satt ham tilbake i forberedelsene.

- Det behøver ikke å bety noen ting. Planen var å trene mye rolig, men ikke så hardt i den perioden jeg nå mistet. Det er fortsatt mange dager igjen til første OL-start, (sprintstart 14. februar, red.anm.) og om jeg nå er helt frisk igjen og får trent to-tre hardøkter i de dagene som gjenstår, behøver ikke avbrekket å ha så mye å si. Nå ser jeg framover, og det er godt å vite at jeg hadde flyten i de siste konkurransene jeg gikk i Ruhpolding. Det gir selvtillit, sier medaljehåpet.

Han hadde sin første normale treningstur etter sykdomsperioden tirsdag og mener selv det gikk greit. Han har samtidig fått grønt lys til å reise til Canada som planlagt onsdag.

Mesterskapstendens?
Hegle Svendsen har slitt litt med leie sykdomsperioder i forbindelse med store mesterskap. Under VM i Anterselva i 2007 ble han syk halvveis i mesterskapet og måtte stå over de siste konkurransene. VM i Pyeongchang 2009 ble, som nevnt, en gedigen nedtur. Trønderen sto over både sprinten, jaktstarten og normaldistansen. På fellesstarten kjempet han seg inn til en noe medioker 12. plass før det ble gull på stafetten.

Nå håper «Super-Svendsen» at sykdommen slipper taket og at han finner tilbake til taktene han viste under VM i Östersund i 2008 – det mesterskapet endte nemlig med to individuelle gull og stafettsølv.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere