Gå til sidens hovedinnhold

Hegle Svendsen: - Gikk gnistrende i sporet

På standplass gikk det derimot ikke like bra for alle de norske skiskyttergutta.

Onsdag kveld var det endelig duket for verdenscupåpning i skiskyting, da 20-kilometeren ble avholdt i Østersund.

Av nordmenn stilte Lars Berger, Emil Hegle Svendsen, Henrik L'Abée-Lund, Lars Helge Birkeland og Erlend Bjøntegaard til start, mens Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø begge måtte melde forfall på grunn av sykdom.

Nordmennene hadde tydelig god fart på skiene, med Lars Berger som rennets raskeste etterfulgt av Emil Hegle Svendsen og Henrik L'Abée-Lund.

- Ble stående og tenke
Desvverre for nordmennene var ikke prestasjonene på standplass fullt så gode, og to tilleggsminutter for Hegle Svendsen, var ett for mye til å stå helt på toppen av pallen.

I mål var det norske skiskytteresset 37,1 sekunder bak vinneren Martin Fourcade, som skjøt fullt på alle sine skytinger.

- Å si at det var gnistrende i sporet og litt mindre bra på standplass, er nok en grei oppsummering, sier Hegle Svendsen til NRK etter løpet.

Han er likevel overbevist om at det bare er små justeringer som skal til før fredagens sprint.

- Jeg var litt for defensiv på standplass og ble stående og tenke. Formen i sporet er i alle fall god, så nå er det bare å kjøre på videre, sier Svendsen videre, som til slutt måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

Lovende unggutter
Tre plasseringer bak Svendsen gikk Erlend Bjøntegård inn til en meget imponerende verdenscupdebut.

- Jeg er skikkelig fornøyd. Før løpet hadde jeg bestemt meg for at jeg bare skulle ut å ha det kult, og det greide jeg, sier Bjøntegård, som greide seg med kun én bom, men altså hadde en noe langsommere dag i sporet enn flere av sine lagkamerater.

Emil Hegle Svendsen, som etter hvert må være for en veteran å regne, gledet seg over lagkameratens innsats.

- Det er kjembebra at det kommmer opp nye folk, når flere av de rutinerte er ute. Det lover bra for framtiden, sier han.

For de øvrige nordmennene ble fasit noe lenger ned på resultatlisten, men både Lars Helge Birkeland og Henrik L'Abée-Lund kom seg innenfor de 30 første som får verdenscuppoeng.

Lars Berger hadde dagens raskeste tid i sporet, men hele seks tilleggsminutter gjorde at mannen fra Lesja måtte ta til takke med en meget beskjeden plassering.

Sjekk hele resultatlisten her.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday