RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
EMIL HEGLE SVENDSEN har vært singel siden 2011.
EMIL HEGLE SVENDSEN har vært singel siden 2011. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Hegle Svendsen har ombestemt seg

Sist oppdatert:
- For to år siden så jeg ikke dette for meg, sier han.

SJUSJØEN (NTB): Emil Hegle Svendsen har ingen problemer med motivasjonen foran OL-sesongen. I Sotsji er skiskytterstjernen klar for å herje med konkurrentene.

I en alder av 28 år har trønderen allerede rukket å vinne det meste. Merittlisten teller blant annet to OL-gull, elleve VM-gull og 31 verdenscupseirer. Til vinteren håper han på mer jubel.

- Sulten er større enn noen gang, men på en annen måte enn før. Før var alt artig å gå, men nå er det mesterskapene som trigger meg mest. Jeg får sette inn støtet der, sier Svendsen til NTB.

Både Ole Einar Bjørndalen (39) og Tora Berger (32) har varslet at OL-sesongen blir deres siste. Svendsen har planer om å holde på lenger, kanskje helt til Pyeongchang-lekene om drøyt fire år.

- På denne tiden for to år siden så jeg ikke for meg at jeg ville drive på lenger enn til OL i Sotsji, men nå ser jeg minst til VM i 2016 og kanskje OL i 2018. Det får vi se på, forteller trønderen.

Fullt OL-program
Sist sesong ble «Super-Svendsen» VM-konge med fire gull. I Sotsji er han også blant Norges sterkeste gullkort. Svendsen planlegger å gå alle seks rennene nå som blandet stafett er kommet på OL-programmet.

- Jeg ser for meg å gå alt i OL. Det blir jo tøft, men det er såpass med luft mellom konkurransene at det er en mulighet. Det er plan A. Det vil kanskje være nødvendig å justere, men slik det ser ut nå, skal jeg gå alt, sier han om det som vil bli hans tredje OL.

For at han skal kunne prikke inn toppformen til Sotsji i februar er planen å stå over noen av verdenscuphelgene før lekene. Trolig dropper han Annecy i desember og Antholz i januar.

- Jeg kommer til å stå over mer enn vanlig. Jeg har lyst til å legge inn bra med trening og høydedøgn før OL. Det blir en amputert sesong før OL, men det er for å prestere best mulig der.

Solid treningshøst
Alt ligger til rette for at Svendsen skal lykkes denne sesongen. Treningen han har lagt ned i høst, gir grunn til forventninger.

- Det er ikke noe som heter en perfekt sesongoppkjøring, og det vil av og til være ting som lugger litt, men de siste månedene har vært veldig bra. Jeg startet litt rolig i sommer og bygde meg opp til å tåle en hard høst. Høsten var veldig bra. Jeg hadde to gode høydeopphold. Det er det viktigste før Sotsji, og da er jeg fornøyd, sier 28-åringen.

En ting han vil forbedre foran OL er skytingen sin. Sist sesong lå den på 86 prosent, men han hevet seg i VM. Høyere treffprosent blir viktig for å lykkes i OL.

- Den har jeg absolutt mål om å forhøye. Jeg måtte opp på over 90 prosent i VM for å klatre øverst. Målet for sesongen er å ligge jevnt over 90 prosent, forteller Svendsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere