RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hegle Svendsen må opereres i kneet

Foto: SCANPIX / REUTERS / Alessandro Bianchi
Sist oppdatert:
Men først skal skiskytterprinsen være med i to VM.

Emil Hegle Svendsen kom først inn til siste skyting på søndagens skiskytterrenn i amerikanske Fort Kent.

Nordmannen var én av tre i tet, sammen med svenske Carl Johan Bergman og polske Thomas Sikora.

Men etter å ha pådratt seg kun en bom i løpet av de tre første skytingene, bommet nordmannen to ganger på den fjerde og avgjørende skytingen.

Fransk triumf
Av de tre i tet var det bare Sikora som skjøt fult hus. Polakken hadde imidlertid lite å stille opp med i sporet mot franske Martin Fourcade som kom luskende bak.

Franskmannen, som hadde pådratt seg totalt to strafferunder i løpet av rennet, hentet inn mannen i tet og gikk in til seier i Fort Kent.

En herlig revansje for Fourcade, som ble slått med noen små millimeter av nettopp Hegle Svendsen under lørdagens konkurranse.

Sikora ble nummer to, mens Tarjei Bø kapret tredjeplassen. Bø pådro seg totalt to bom i løpet av rennet og var 4,7 sekunder bak vinneren i mål.

Av de øvrige norske ble Alexander Os nummer fem, Hegle Svendsen nummer seks og Rune Bratsveen nummer tjue.

Svendsen må operere
Etter søndagens konkurranse kunne NRK melde om at Hegle Svendsen sliter med en skade i kneet, og må gjennom en operasjon.

- Det er vondt, spesielt når jeg skøyter. Nå holder jeg det i sjakk med litt teiping og litt smertestillende, sier Svendsen til NRK.

Trønderen er i tillegg til å være klar for skiskytter-VM denne vinteren også tatt ut i troppen til ski-VM i Oslo. Svendsen er tiltenkt en etappe på herrenes stafett.

- Dette var nytt for meg, men vi vet jo at han har fungert bra på ski. Det har vi sett to ganger bare de siste dagene. Dette tar vi med ro, sier landslagssjef for langrenn, Åge Skinstad, til NRK.

Operasjonen av menisken vil først bli gjennomført etter skiskytter-VM og ski-VM.

Se komplett resultatliste her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere