Gå til sidens hovedinnhold

Hegle Svendsen og co askefast i Øst-Russland

- Det går ikke veier herfra, men det skal visst gå en båt til Japan, sier skiskytteresset.

Emil Hegle Svendsen og landslagskameratene Halvard Hanevold, Tarjei Bø, Lars Berger og Alexander Os dro til Kamtsjatka helt øst i Russland for å kjempe om en bil.

Men bilen glapp, og nå er det heller ingen fly som kan frakta de norske gutta hjem til Norge igjen på grunn av askeskyene fra vulkanutbruddet på Island.

- Vi er rimelig fortvilte og vet ingen ting om når vi kan forlate dette stedet. Stedet ligger omtrent så langt bort fra Norge som vi kan komme, cirka ni timer med fly fra Moskva. Det ser ikke lyst ut, sier Emil Hegle Svendsen til VG.

Se kart til høyre i artikkelen.

Fredag gikk de sprint og lørdag jaktstart. Vinneren av jaktstarten vant en Toyota Landcruiser, men heller ikke konkurransen gikk helt Helge Svendsens vei. Rett nok vant han sprinten, men ble forbigått av en mann på jaktstarten og endte på andreplass.

Det jobbes nå med alternative reiseveier hjem fra det østligste Asia.

- Det går ikke veier herfra, men det skal visst gå en båt til Japan, sier Hegle Svendsen som krysser fingrene for at det snart skal bli mulig å fly igjen og at askeskyene fra vulkanutbruddet på Island skal gi seg.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene