*Nettavisen* Sport.

Hegle Svendsen til topps etter Bjørndalen-sprekk

Foto: Scanpix / ANDERS WIKLUND

Ole Einar Bjørndalen gikk og skjøt strålende på 20 kilometeren i Östersund, helt til siste skyting.

02.12.10 22:04

Der bommet veteranen to ganger før han stivnet på den siste delen ute i løypa. Dermed mistet han seieren til Emil Hegle Svendsen som helt tydelig var i god langrennsform.

Sistnevnte hadde like mange bomskudd, men var suverent best i skisporet på den siste runden. Hegle Svendsen endte 19 sekunder foran tidenes mestvinnende skiskytter i mål.

Bjørndalen tapte 26 sekunder til vinneren på de siste fire kilometerne av løpet.

Tross to skuddbom og stive bein holdt Bjørndalen greit unna for franske Martin Fourcade. Det sikret en gledelig norsk dobbeltseier.

Terjei Bø fulgte opp med en flott fjerdeplass og gikk i mål ett minutt bak vinneren. Også han skjøt to bom på standplass.

Med andre ord var det en glimrende norsk laginnsats på 20 kilometeren som markerte åpningen av årets verdenscupsesong. Men det ble en kald fornøyelse for vinner Hegle Svendsen i 20 kuldegrader i Östersund.

- Nå har jeg vist hvor skapet skal stå, fleipet Svendsen overfor NRK etter målgang, han før han hastet videre for å varme seg.

Alexander Os startet lovende, men pådro seg to tilleggsminutter på den tredje skytingen og var med det ute av tetkampen. Ytterligere en bom på siste skyting sendte mannen fra Fauske helt ned til 26.-plass på resultatlista.

Lars Berger skjøt fem bom og endte som nummer 34. Enda verre gikk det for Frode Andresen. Han fikk sju tillegsminutter, og var nesten åtte minutter bak Hegle Svendsen over målstreken.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.