*Nettavisen* Sport.

Hegle Svendsen vil ha mer oppfølging

Foto: Scanpix/Håkon Mosvold Larsen

Syns ikke landslagstrenerne bruker nok tid sammen med utøverne.

I et intervju med Adresseavisen kritiserer Emil Hegle Svendsen trenerteamet på herrelandslaget, og mener damene får bedre oppfølging.

- Damelaget har hatt to skiskyttertrenere. Vi har hatt én skytetrener og én fysisk trener. Enten er skytetreneren til stede eller så er ingen av dem til stede, mens damene har en av skiskyttertrenerne til stede hele tida. Det er tungt, forteller Hegle Svendsen.

- Må ha oppfølging hele veien
26-åringen vant fredag sprintgullet under NM i Trondheim, etter å ha skutt feilfritt i en individuell konkurranse for første gang på to år.

Nå håper han en oppvask i trenerapparatet kan gi mer stabile prestasjoner fra de norske skiskytterherrene.

- Det må gjøres noe. Kanskje vi må få inn en trener til, eller at han som er skytetrener må være med hele tida. Vi må ha oppfølging hele veien, sier Hegle Svendsen, som er kritisk til at langrennstrener Torgeir Bjørn, som også jobber som kommentator i NRK, kun er tilgjengelig per telefon store deler av konkurransesesongen.

- Vi merker at vi ikke får ting å jobbe med til neste renn. Da blir det litt kjedelig å gå. Det er mye artigere når man får oppgaver til hvert løp og kan se utvikling fra gang til gang. Det er de små detaljene som kan gjøre oss bedre, mener Hegle Svendsen.

Bjørn usikker på fremtiden
Bjørn, som sammen med resten av landslagsledelsen nå evaluerer sesongen, innrømmer at han har tilbrakt for lite tid med utøverne.

- Vi har ikke diskutert dette ferdig. I år har vi en modell som gjør at jeg er med 80 prosent, så er Ola Rawald med på resten. Det har for så vidt vært folk til stede, sier Bjørn til Adresseavisen.

Det er fortsatt usikkert om det vil bli endringer i modellen som har blitt fulgt i år.

- Alt er mulig. Jeg er veldig glad i å jobbe med langrenn og skiskyting, både som trener og kommentator. Så må man se om man får til løsninger som er bra nok, sier Bjørn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.