Gå til sidens hovedinnhold

Hegle Svendsen ville reise hjem

- Jeg er vant til at ting går bra, sier 23-åringen.

PYEONGCHANG (Nettavisen): Tre treningsdager, lange vandringer gatelangs og litt mimring fra gulløpet i Östersund. Det var det som skulle til for at Emil Hegle Svendsen VM-klargjorde seg selv.

Les mer om VM i skiskyting her!

- Jeg satser på en billigst mulig reise hele veien. Jeg skal ikke dra én eneste meter. Det blir et skikkelig snylteløp, sier Hegle Svendsen til Nettavisen.

Kometkarriere
Veien til topps i skiskytterverdenen var kort for Emil Hegle Svendsen. I 23-årsalderen er det vanligvis ingen krise om noen VM-distanser går fløyten.

Men med fire gull fra junior-VM og to fra fjorårets mesterskap i Sverige, ble nedturen ekstra stor for trønderen.

Det aller meste har jo gått på skinner, inntil nå:

- Det er kjempetungt for meg. Jeg er vant til at ting går bra. Derfor blir det tungt.

- Er det ditt største tilbakeslag i karrieren? ble han spurt.

- Ja, i den gang du kan kalle det et tilbakeslag, så er det vel det.

Ville vekk fra VM-byen
Sykdommen, eller slappheten som legen ville ha sagt, som satte ham utenfor de første fire øvelsene var tung å svelge for Hegle Svendsen.

Etter å ha sett Ole Einar Bjørndalen vinne sitt tredje gull på 20 kilometeren, ville «Super-Svendsen» helst reise hjem igjen.

- Man tenker egentlig bare på negative ting. Etter normaldistansen hadde jeg mest lyst til å reise hjem, faktisk. Tanken streifet meg. Hvis man setter det litt i perspektiv, så har jeg hatt en veldig god sesong. Det er folk i verden som har det ganske mye verre enn meg. Om jeg ligger på sykesenga i VM, det har ikke så veldig mye å si.

Da Emil parkerte Ole Einar
Lørdag stiller han til start under fellesstarten. Den samme øvelsen han brukte til å parkere Kong Ole Einar på oppløpet for et år tilbake.

Der og da ble en ny, norsk skiskytterstjerne født. Måten han gjorde det på, i kombinasjon med tårene han felte på seierspallen, ga Norge en ny medie- og sponsoryndling.

- De tårene var ikke planlagt, bare så det er sagt, presiserer Hegle Svendsen.

Gullmimring på You Tube
Han har gjenopplevd gulløpet mange ganger i Sør-Korea for å klargjøre seg selv til det som kan bli hans eneste opptreden i mesterskapet.

- Jeg har sett igjen noe filmer fra i fjor og har forsøkt å bygge meg opp via det. Man blir litt mer positiv av å se igjen noen gode øyeblikk på You Tube, enn å ligge og synes synd på seg selv hele tiden.

Grytidlig fredag morgen tynet han kroppen i VM-løypene. Om det er nok til å holde konkurrentene bak seg, er han usikker på.

- Vi la opp en plan. Den gikk ut på at jeg skulle prøve å komme meg i form til helga. Den har vi fulgt. Nå har jeg tre treningsdager i kroppen. Det er normalt sett altfor lite, men det er det jeg har.

Bruker frikortet som han vil
Han priser seg over at han har frikort på distansen etter fjorårets jubel-VM. Derfor trenger han ikke ha dårlig samvittighet for å oppta plassen til noen av de andre norske løperne.

- Det kjennes greit ut at jeg ikke tar plassen fra noen. Jeg er tittelforsvarer fra i fjor, derfor har jeg frikort til denne øvelsen. Da har jeg ikke noe press på meg og kan gjøre det jeg vil.

- Er du usikker på formen?

- Selvfølgelig er jeg usikker. Jeg har ikke gått renn på en måned. Nå har jeg sjansen i morgen på et individuelt løp. Det er min eneste sjanse her i VM. Jeg kommer ikke til å gå og kjenne etter eller spare på noe. Da er det bare å gjøre det beste ut av det hele veien og gi litt faen.

PS! Emil Hegle Svendsen ledet verdenscupen da han ankom VM. Etter sykefraværet har Tomasz Sikora, Ole Einar Bjørndalen og Maxim Tsjoudov passert ham i sammendraget.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken