RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heiberg: - Gode OL-sjanser

Sist oppdatert:
Etter at Holmenkollen og Oslo sikret seg ski-VM i 2011 tror IOCs Gerhard Heiberg at sjansene er gode for at Oslo også får vinter-OL.

Kort tid etter at Norge sikret seg ski-VM i Oslo i 2011, kastet hovedstaden seg inn i kampen om å arrangere vinterlekene sju år senere

IOCs styremedlem Gerhard Heiberg tror sjansene er gode for at Oslo kan bli verter for vinter-OL for første gang siden 1952.

- Med et flott og veldig positivt mesterskap i 2011, er sjansene gode for at Oslo kan få OL i 2018, sier Heiberg til TV 2 Sporten.

Avgjøres seks måneder senere
Han utdyper:

- Hvem som får vinter-OL i 2018 avgjøres i juli i 2011, altså seks måneder etter at Norge har arrangert ski-VM. Har de levert et postivt mesterskap, er sjansene gode for at Norge kan bli tildelt vinter-OL, mener han.

Også Tromsø har signalisert sin interesse for å arrangere vinter-OL i 2018, men Kollen-general og tidligere leder av Oslo idrettskrets, Rolf Nyhus, tror Oslo er det beste alternativet for et nytt vintermesterskap i Norge.

- Best tjent med Oslo
- Idretten vil være best tjent med Oslo som OL-arrangør. Mange av anleggene vil allerede være klare, og det vil ikke mangle på etterbrukere, poengterer Rolf Nyhus.

Forrige gang Norge arrangerte vinter-OL var på Lillehammer i 1994. Det mesterskapet er av mange blitt betegnet som «tidenes beste vinter-OL».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere