Mens IOC og Gerhard Heiberg slår kraftig ned sørgebånd, reklamerer samme Heiberg for sitt private rådgivningsselskap under OL. Det melder NRK. Heibergs navn og bilde brukes aktivt i markedsføringen av selskapet Nordic China Advisory AS.

- Attraksjonen er det som henger igjen etter at jeg hjalp kineserne i forbindelse med å få OL og gjennomføre OL, så navnet Heiberg er mer enn nok i Kina. Og sånn er det, sier Heiberg om hvorfor hans navn, bilde og IOC-meritter aktivt brukes i markedsføringen av selskapet.

Sammen med holdingselskapene Styrbjørn og HCA Melbye etablerte Gerhard Heiberg og sønnene Christian og Halvor i 2011 rådgivningsselskapet som tar mål av seg til å bli «selskapet har ambisjon om å bli «det ledende grenseoverskridende rådgivingsselskapet og transnasjonsserviceselskapet som tilrettelegger for grenseoverskridende muligheter mellom de nordiske land og Kina», skriver NRK

På forsiden til Nordic China Advisory er det et bilde av Gerhard Heiberg, mens man under fanen «grunnleggere» kan lese biografien til Heiberg. I tillegg omtales hans meritter i IOC-sammenheng:

At han var medlem i eksekutivstyret fra 2003 til 2011, at han i dag er styreleder for markedsføringskommisjonen og ansvarlig for alle inntekter til IOC samt at han var aktivt involvert da Kina ble tildelt og gjennomførte OL i Beijing i 2008.

- Jeg er døråpner for selskapet. En grunn til at dette ble startet var mitt nettverk i Kina, som jeg hadde opparbeidet meg i forbindelse med OL i Beijing i 2008. Jeg har et veldig godt navn i Kina og et fantastisk nettverk både innen politikk og næringsliv, så det var nok en av årsakene til at mitt navn står der, forklarer han.