RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heiberg sikrer OL-organisasjonen nye milliarder

Berlin (NTB-Reuters): Gerhard Heiberg er i ferd med å sikre Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) nye milliarder i inntekter fram mot 2020.

6,6 milliarder vil det tikke inn i løpet av en fireårsperiode. Den norske lederen for markedsavdelingen i IOK er nær en ny åtteårig avtale med hurtigmatkjeden McDonald's til en verdi av 200 millioner dollar (1,2 milliarder kroner).

Det er meningen at Heiberg, som også er styremedlem i Norges Idrettsforbund (NIF), skal møte representanter for McDonald's i Østerrike om en ukes tid for å sluttføre avtalen, som vil gjelde OL i Sotsji (2014), Rio de Janeiro (2016), Pyeongchang (2018) og lekene i 2020, som foreløpig ikke er avklart hvor skal gå.

McDonald's er en av 11 hovedsponsorer tilknyttet IOK, og hver av dem betaler trolig 100 millioner dollar (ca. 600 millioner kroner) for en pakke som går over to OL (vinter og sommer). Det betyr at Heiberg og co. trekker inn 6,6 milliarder kroner i løpet av en olympiade (fire år).

McDonald's-avtalen løper til etter OL i London til sommeren, men alt tyder altså på at den amerikanske hurtigmatkjeden blir med i åtte nye år. McDonald's har vært med i IOKs sponsorprogram siden 1976. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere