Gå til sidens hovedinnhold

Heidi Løke mister VM i håndball

Håndballprofilen fikk en meniskskade i forrige landskamp.

- Heidi Løke har pådratt seg en skade i menisken, og mister håndball-VM i Japan i desember. Skaden oppstod under fredagens landskamp mot Brasil, står det i en pressemelding.

- Dette er en ganske sjelden kneskade, og utgjør under 1 % av kneskadene i idretten. Det er en type skade som må fikses, den leger seg ikke av seg selv, sier landslagslege Nils Ivar Leraand videre i pressemeldingen.

- Jeg er langt nede nå

Håndballprofilen vil trolig bli operert i neste uke, men VM om to måneder rekker ikke 36-åringen uansett. Hun er trolig ute i et halvt år.

Les også

Løke med sterkt VM-signal: Norsk utklassing med 36-22 mot Argentina

- Dette var et tøft slag, og jeg er langt nede nå. Jeg har heldigvis vært lite skadet gjennom karrieren min, men nå var det dessverre jeg som var uheldig. Skader kommer jo alltid ubeleilig, og med mesterligaspill for Vipers og med VM i Japan nært forestående, var dette ekstra dårlig timing. En ting er imidlertid sikkert, jeg skal gjøre jobben for å komme tilbake, sier Løke.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson fastslår at dette er et stort tap for det norske håndballandslaget.

- Dette er trist både for Heidi selv og for laget. Nå skal vi ta vare på henne, og gi den hjelpen hun trenger. Heidi er en viktig spiller, fordi hun går foran og viser vei med sin mentalitet både utenfor og på banen. Nå skal vi vi ta med oss Heidis innstilling og fightervilje til Japan, samtidig som vi ønsker henne lykke til med operasjonen og opptreningen, sier Hergeirsson.

Lang skadeliste

Nyheten skaper enda mer hodebry for landslagssjef Thorir Hergeirsson som fra før har en lang skadeliste å forholde seg til.

En rekke spillere, deriblant Nora Mørk og Henny Ella Reistad, er uaktuelle på grunn av skader.

I tillegg er tre andre navn noe usikre med tanke på mesterskapet: Veronica Kristiansen, Amanda Kurtovic og Vilde Mortensen Ingstad.

- Ingstad er med stor sannsynlighet aktuell for VM. Det går bra med Amanda, men hun er nå denne uka klarert for å trene håndball annenhver dag. Selv er hun innstilt på å være helt 100 prosent klar for å komme tilbake. Det er liten sjanse for Amanda og VM, sa Hergeirsson til NTB onsdag.

Les også

Elverums drømmestart endte med 22-25-tap, PSG for sterke foran publikumshav

- Veronica sliter fortsatt med skadeproblematikken sin. Den har i perioder vært bedre, men så er det kommet tilbakefall. Slik det ser ut nå, er det uaktuelt med VM for henne.

VM starter 30. november og avsluttes 15. desember. Norge møter Nederland, Serbia, Slovenia, Angola og Cuba i gruppe A.

Norge vant VM i 2015, men måtte ta til takke med sølv to år senere. Da ble det finaletap mot Frankrike.

Reklame

NÅ: Tilbud på alle produkter fra Dewalt

Kommentarer til denne saken