Heidi Weng med «hemmelige» endringer

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

- Hva det er, sier jeg ikke.

27.05.13 09:32

Tre ukers sykdom i april var ikke ideelt for Heidi Weng (21). Men langrennsjenta ser framover og lover å trene beinhardt for å kjempe i verdenstoppen.

– Hittil har det vært tøft å komme i gang, for jeg fikk det avbrekket i april. Men jeg løp Holmenkollstafetten og «perset» med 13 sekunder. Det var ikke dårlig dét, sa en optimistisk Weng til NTB etter en treningsøkt på Olympiatoppen fredag.

– Etter å ha vært syk i tre uker, ville jeg begynne igjen. Jeg startet med en times trening om gangen og har bygget meg opp igjen. Jeg er veldig tent på å gjøre det bra før sesongen, og jeg gleder meg til hardkjør og til å trene mer. Det kribler i beina, fortsatte jenta som tok et stort steg mot verdenstoppen sist sesong.

Da ble det bronse i skiathlon og stafettgull i VM-debuten i Val di Fiemme. 6.-plassen i Tour de Ski var også sterk.

Hemmelige endringer
Stortalentet Weng er et stykke bak storkanonene når det kommer til treningstimer, men i motsetning til lagvenninnene satser hun på å trene mer den kommende sesongen.

– Ja, jeg skal trener mer. Jeg har ikke konsentrert meg så veldig om timeantallet. Jeg var fornøyd med 700 timer sist sesong, og jeg vet ikke om jeg hadde klart så mye mer. Jeg trenger mye hvile, men vi får se om jeg kan komme opp mot 750 i år.

– Blir oppskriften omtrent den samme som sist sesong?

– Stort sett, men jeg skal prøve å gjøre litt annerledes, noen småjusteringer som skal gjøre meg enda bedre enn jeg var i fjor. Men hva det er, sier jeg ikke, smilte jenta fra Ytre Enebakk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Trene først
For langrennseliten handler det meste denne sesongen om å være best mulig forberedt til OL. Weng hevder hun ikke tenker så langt og vil ikke avsløre ambisjonene for Sotsji-lekene.

– Målet i fjor var å gå Tour de Ski, mens VM ble en bonus. Da VM kom gikk det bedre enn forventet, og da har jeg selvfølgelig lyst til å gjøre det bra igjen. Men jeg tenker ikke så mye på OL og Touren ennå. Først skal jeg trene så bra og så mye som jeg trenger.

– Dessuten er det ikke bare, bare å komme seg til OL. Det er mange gode jenter i laget. (©NTB)

P.S: Meld deg inn i Nettavisen-sportens Facebook-gruppe og få mer vintersport

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.