Se situasjonen som fikk NRK-kommentatorene til å reagere:

Weng gikk stort sett hele søndagens 30 kilometer jaktstart sammen med Julija Stupak, Jessie Diggins og Ebba Andersson, før 29-åringen rykket fra de tre andre kvinnene med 2 kilometer igjen.

- Hun flyr bakken her, utbrøt Torgeir Bjørn da Weng rykket like før mål.

Ebba Anderson var den som fulgte Weng best, og svensken klarte å ta innpå Weng inn mot målstreken. Men Heidi Weng holdt akkurat unna, og gikk i mål til seier 4,5 sekunder foran Andersson.

- Bakken var lengre enn jeg hadde trodd, så jeg var så stiv på toppen av bakken. Jeg tenkte at jeg bare måtte klare å holde meg på beina nedover. Jeg så stjerner i mål, sier Weng til NRK.

Stupak slo Diggins på oppløpet i kampen om 3.-plassen og kom i mål 33,7 sekunder bak den norske vinneren.

Seieren er Weng sin første seier i verdenscupen på tre år og to måneder.

- Det er håpløst

I søndagens tremil, som gikk gjennom Engadin-dalen, med start like ved St. Moritz og målgang i S-chanf, ble løperne filmet av scootere som kjørte ved siden av løperne hele veien.

Det kunne se ut som disse scooterne til tider var et stort irritasjonsmoment for løperne. De kjørte tett på løperne slik at snøen blåste opp i de, og noen ganger kom de så tett på at løperne ikke kunne gå uforstyrret på ski.

Dette skjedde med finske Krista Pärmakoski da hun gikk opp i tet i den store forfølgergruppa bak teten.

NRK-kommentatorene Jann Post og Torger Bjørn var ikke imponert over scooterkjøringen, som hindret Pärmakoski.

- Hun fullfører ikke takene skikkelig. Nå må scooteren øke farten, sånn kan vi ikke ha det. Pärmakoski blir jo hindret av scooteren, sa en lettere provosert Torgeir Bjørn.

- Det er helt håpløst, fulgte Jann Post opp.

Pärmakoski viste tydelig at hun ikke var fornøyd med at scooteren hindret henne fra å gå skikkelig på ski.

- Det var ikke noen sterke finske gloser denne gangen, men kroppsspråket var helt tydelig, sa Torgeir Bjørn.

Mye vær

Russiske Julija Stupak gikk ut først på søndagens tre mil lange jaktstart etter seieren på lørdagens fellesstart. Til tross for en relativ lett løype ble tremila en tung affære på grunn av snøvær og mye vind.

Dermed tok det ikke lang tid før Stupak i tet ble hentet igjen av Ebba Andersson og Heidi Weng, som startet syv og åtte sekunder bak russeren. Også Jessie Diggins kom seg opp til teten.

De fire i tet vekslet på å dra, og det kunne nærmest se ut som et brudd i et sykkelritt. De fikk etter hvert også en god luke ned til en stor forfølgergruppe, hvor blant annet Fossesholm og søstrene Weng lå.

Med to kilometer igjen av løpet rykket Heidi Weng fra tet-feltet. Ebba Andersson tok innpå 29-åringen når målstreken nærmet seg, men Weng holdt unna.

I den store gruppa bak teten var Fossesholm best i avslutningen og spurtet inn til 5. plass. Lotta Udnes Weng ble nummer åtte, mens tvillingsøster Tiril endte på 9. plass. Anne Kjersti Kalvaa ble nummer elleve.