Gå til sidens hovedinnhold

Heier returnerer til Sarpsborg

Målvakten Joacim Heier (24) forlater Sandefjord etter bare én sesong.

Heier bestemte seg for å prøve lykken i Tippeligaen etter at Sarpsborg 08 tapte for Kongsvinger i opprykkskvalifiseringen høsten 2009.

Etter en marerittaktig 2010-sesong med Sandefjord, som kun ga to seirer på 30 kamper, måtte laget fra hvalfangerbyen ta turen ned til nivå to. Sandefjord ble rekordtidlig klare for nedrykk, og hele 15 poeng skilte laget fra kvalifiseringsplassen som kunne gitt videre liv blant de beste.

Det positive for Heier var at landslagskeeper Espen Bugge Pettersen forsvant fra Vestfold til Molde midtveis i sesongen. Dette ga 24-åringen mye spilletid og erfaring i Tippeligaen.

Samtidig med Sandefjords soleklare nedrykk sikret Sarpsborg 08 andreplassen i Adeccoligaen og opprykk til eliten.

Nå gjenforenes Joachim Heier med gamleklubben på det øverste nivået. Keeperen hadde to år igjen av kontrakten med Sandefjord, men får likevel flytte tilbake til hjemfylket.

- Joacim er en god keeper som vi ønsket skulle fortsatte hos oss og fullførte kontraktstiden. Av personlige årsaker ønsket han å flytte tilbake til Østfold. Vi har valgt å ta hensyn til dette ønsket og kommet til enighet med Sarpsborg 08 om de økonomiske rammene rundt overgangen. Vi ønsker Joacim lykke til videre, sier sportslig leder Arne Dokken i Sandefjord til klubbens nettsider.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!HTML EMBED
Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett