*Nettavisen* Sport.

Hekkestjernens søte revansj

Foto: AP/SCANPIX

LoLo Jones unngikk å snuble i hekken denne gangen.

29.08.08 22:53

Hun satte personlig rekord med 12,43 sekunder i semifinalen i OL, og var soleklar favoritt. Og amerikanske Lolo Jones var i ferd med å innfri i finalen – helt til hun snublet i den nest siste hekken.

I Zürich gjorde hun ikke den tabben igjen. Jones, som – foruten finalen I Beijing – har hatt en forrykende sesong, tok grep og kunne juble over målstreken. Med 12,56 sekunder var hun seks hundredeler årets komet i øvelsen, Joesphine Oniya fra Spania.

Krasjet
Også svenske Susanna Kallur jaktet på revansj i Zürich. Kallur hadde en problematisk oppkjøring før OL, med skadeplager. I Beijing var hun imidlertid tilbake, og tent. Overtent.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap/scanpix

Hun krasjet i den første hekken i semifinalen og måtte gråtende, forslått og utslått forlate Fugleredet.

Svenskene håpet så inderlig at Kallur skulle få en opptur i det stjernespekkede feltet i Zürich. Men heller ikke denne gang stemte det helt for henne. 12,71 holdt ikke til mer enn en femteplass.

- Stemmer ikke teknisk
– Jeg er i bra form, men det stemmer ikke teknisk, sa Kallur til NRK etter løpet, og ga lite konkurransetrening skylden for det. Hun lovet samtidig å komme sterkere tilbake.

Og det er ikke usannsynlig, om hun holder seg skadefri. Den svenske hekkyndlingen kan tross alt skilte med verdensrekorden innendørs på 60 meter hekk, på 7,68 sekunder, en rekord hun satte så seint som i vinter.

Syk Vukicevic
Christina Vukicevic skulle egentlig ha deltatt i et tidligere heat på 100 meter hekk i Zürich. Hekketalentet har vært småsyk og valgte derfor å stå over. I stedet løper hun både hekk og 200 meter i neste helgs nordisk-baltiske U23-mesterskap.

Se her for fullstendige resultater fra Zürich (ekstern lenke)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.