Helbom av Riise

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): John Arne Riise hadde tidenes målsjanse da han fikk stå umarkert på fem meter. Problemet var bare at han fikk for mye tid.

21.08.03 00:48

NORGE – SKOTTLAND 0-0: - Jeg fikk en glimrende sjanse, og skulle selvfølgelig ha scoret.

John Arne Riise tok på seg all skyld for at Norge ikke scoret minuttet etter sidebyttet i privatkampen mot Skottland. Selv mener han at fikk altfor god tid til å tenke da Martin Andresen slo sitt perfekte innlegg.

Innsiden eller utsiden?

- Skal jeg ta den med innsiden eller utsiden? Innsiden eller utsiden? Det føltes som om det var en halvtime før ballen kom frem, men likevel traff jeg rent da ballen endelig kom frem, sier Liverpool-spilleren om den utrolige missen tidlig i andreomgangen.

Problemet var bare at fra fem meters hold traff Riise stolpen og ikke innenfor treverket. Kontrasten kunne knapt ha vært større til tirsdagens drømmetreff på treningen.

- Klart jeg tenkte på den etterpå, ja. Likevel er det bedre å bomme nå enn i neste kamp mot Bosnia, og jeg føler vi gjorde en god kamp.

Hyllet midtbanekollegene

Som så mange ganger for avsluttet løpsmaskinen med krampe etter å ha gitt alt i 90 minutter, og allerede i kampens første minutt viste han publikum at han var innstilt på å gjøre en helhjertet innsats da han løp opp en ”tapt ball” rett foran nesa på Skottlands bestemann, Celtic-keeper Robert Douglas.

- Jeg føler det gikk greit, men det er selvfølgelig svært skuffende at vi ikke scorer i dag. Likevel tror jeg publikum er fornøyd med det de fikk se. Det var gøy utpå banen, og det tror jeg publikum merket.

Spesielt trekker Liverpools løpsmaskin frem Martin Andresen og Jan Gunnar Solli.

- Martin var glimrende i dag, og Solli hører fremtiden til. Begge er glimrende ballspillere som kan gjøre en strålende jobb på midtbanen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.