RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heldige United videre

Sist oppdatert:
Tre forsvarsfeil av Tottenham gjorde jobben enkel for Manchester United.

MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM 3-1: Formlaget Tottenham – med tre strake seire før søndagens kamp, inkluderte 5-1 over Arsenal tidligere i uka – ga Manchester United bakoversveis på Old Trafford. Dimitar Berbatov fikk en god heading stoppet på streken tidlig i kampen, før Robbie Keane dyttet inn 1-0 midtveis i førsteomgangen til en fortjent ledelse for bortelaget.

Feil én
Målet til iren så ut til å vekke de rødkledte, og det gikk ikke lang tid før Carlos Tevez utlignet for hjemmelaget etter rot i Tottenham-forsvaret. Likevel var United heldige som gikk til pause med 1-1, og Jermaine Jenas vil ikke toppe julekortlistene til Tottenham-supporterne for sin avslutning alene med keper like før sidebyttet.

Spurs fortsatte der de slapp etter hvilen, og et skudd - eller innlegg? - fra Aaron Lennon sneiet treverket tidlig i andreomgangen, og de tilreisende fra London begynte å ane håp om avansement.

Feil to
Så kom kampens største gavepakke:

En lang ball inn i feltet ble jaget av Wayne Rooney, og Michael Dawson snublet. I fallet langet Dawson ut labben, dommeren pekte på straffemerket, og Cristiano Ronaldo var sikkerheten selv. 2-1.

For sikkerhets skyld ble Dawson utvist for håndballinnsatsen, men selv med ti mann yppet bortelaget seg.

Feil tre
Nærmest kom de fem minutter før slutt da Dimitar Berbatov skjøt i stolpen, men nærmere kom Spurs aldri. I stedet ble det Cristiano Ronaldo som kunne sørge for kampen siste mål da han skjøt via et Spurs-bein til 3-1 like før slutt. Ballen trillet inn under Radek Cerny, som med det beviste at også han har hatt noen timer på Tottenhams keeperskole.

I tillegg den solide og på ingen måte ufortjente seieren, kunne United-supporterne også glede seg over at Paul Scholes fikk sin første kamp siden 20. oktober. Scholes erstattet Michael Carrick midtveis i andreomgangen.

Cardiff videre
I en tidligere kamp søndag slo Cardiff Hereford 2-1. Dermed er waliserne i femte runde av FA Cupen for første gang på 14 år. Kevin McNaughton og Steven Thompson sørget for å snu kampen på Edgar Street.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere