Gå til sidens hovedinnhold

Hele FIFA-styret i organisasjonskomiteen

Zürich (NTB-Reuters): Bekymring over VM-forberedelsene i Brasil har fått FIFA til å plassere hele styret sitt i organisasjonskomiteen for sluttspillet i 2014.

- For å understreke VMs viktighet for det internasjonale fotballforbundet, vil hele FIFA-styret for første gang være med i komiteen som er ansvarlig for å organisere og følge opp vår viktigste turnering, meldte FIFA onsdag.

Danny Jordaan, som ledet organisasjonskomiteen for VM i Sør-Afrika i 2010, vil også bli trukket inn. Det blir også Aleksej Sorokin, leder for organisasjonskomiteen for VM i Russland i 2018.

Forberedelsene til VM i Brasil har vært hjemsøkt av forsinkelser. Det er ikke bare arbeidene med arenaene som er etter skjema, det er også utbedring av infrastruktur, deriblant flyplasser, lokal transport og hoteller.

Bekymringene er økt gjennom vertenes planer om å la hvert lag reise rundt i det enorme landet i stedet for å spille gruppekampene sine på ett sted eller område.

FIFA er også oppgitt over at myndighetene i Brasil somler med å vedta en spesiallov som gjør det mulig å servere alkohol på arenaene og å selge billetter til redusert pris for studenter og pensjonister. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021