RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hele Fredrikstad til himmels

Foto: Morten Holm / SCANPIX
Sist oppdatert:
FREDRIKSTAD (TV 2 Nettavisen): Dag Frode Hornseth skjøt FFK til fornyet kontrakt i tippeligaen. - En utrolig følelse å se ballen gå i mål, forteller en utrolig glad Hornseth til TV 2 Nettavisen.

(FFK-TROMSØ 1-0): Nå står hele Fredrikstad på hodet, og det er nok mange arbeidsplasser i ”Plankebyen” som står tomme i morgen tidlig. Men når FFK har reddet plassen i tippeligaen blir nok de fleste tilgitt.

Kampen var så vidt i gang da FFKs farligste angrepsvåpen, Brian West, ble skadet. Inn satte Eggen Dag Frode Hornseth, som nesten ikke har spilt førstelagsfotball denne sesongen. Men selv om hele pressetribunen satte kaffen i vrangstrupen da Koppang-gutten kom på banen, viste det seg at Eggen gjorde riktig igjen.

- Jeg husker ikke sist jeg spilte i tippeligaen. Så lenge er det siden, gliser Dag Frode Hornseth.

- Jeg kom inn uten oppvarming men allikevel hadde jeg puls på nesten 200. Men når det ender som det gjorde i dag er jo alt bare helt fantastisk, slutter en av flere FFK-helter.

Kampfakta og spillerbørs

Brenne dagens mann
Men selv om Hornseth ble matchvinner er det Simen Brennes innsats de fleste husker fra kampen. Unggutten fra Selbak, rett utenfor Fredrikstad, viste seg nemlig fra sin aller beste side og var nærmest et lag alene. Han jobbet og slet, fintet og skjøt, og nesten alt han gjorde ble utført med stil.

- Dette er det beste jeg noen sinne har opplevd, sier Simen Brenne til TV 2 Nettavisen.

- Ikke det at jeg er spesielt merittert, men dette var bare stort, gliser han, før han legger til at han skal gjøre det stort på festen også.

For fest ble det i Fredrikstad.

Snuoperasjon
- Jeg hadde trua hele tiden, sier Knut Thorbjørn Eggen.

- Hadde vi ikke hatt det hadde vi ikke vært der vi er i dag, slår han kategorisk fast.

- Vi har gjennomført tidenes snuoperasjon i norsk fotball, mener trener Eggen.

- Nå er jeg glad, tom og mentalt utladet. Og vi tar faktisk et par dager fri fra trening nå, bestemmer Eggen der og da.

- Nå skal vi feste. Vi pleier å være flinke til det her i byen også, ler han hjertelig.

Tung vei hjem
Tromsø kom til Fredrikstad for å sikre seg tre viktige poeng i kampen om å få være med i Royal League og bronsemedalje i årets tippeliga. Men som de aller fleste andre lag denne høsten, måtte de ta den tunge veien hjem Tromsø uten poeng i sekken.

- Jeg vil bare få gratulere FFK, sier en avkledd Per Mathias Høgmo etter kampslutt.

- Det sportslige apparatet i FFK har gjort jobben sin, og det er virkelig moro at laget også neste år er å finne i Tippeligaen, sier han til TV 2 Nettavisen.

Lokomotiv
Nå kan både FFK og hele byen endelig ta det rolig etter å ha levd med nedrykksspøkelset i mange måneder. Klubben klarte det utrolige etter at flere forsterkninger ble hentet inn i sommer.

Nå kan FFK se fremover. Nytt stadion er på trappene og ingen bør bli overrasket hvis FFK på sikt blir det nye lokomotivet i norsk fotball.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere