RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hele landslagsledelsen gir seg

Skiskyttertrener
Skiskyttertrener Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Odd Lirhus og Roger Grubben gir seg som trenere – og Arne Idland slutter som landslagssjef for skiskytterne etter OL.

Dermed må skiskytterforbundet legge en helt ny trenerkabal etter neste sesong. Landslagssjef Arne Idland mener det bare er sunt med utskiftinger.

- Jeg skal selv være med å legge opp den nye trenerkabalen før jeg gir meg. Vi har ikke helt bestemt oss for hvordan den blir enda, men noen endringer på opplegget blir det garantert, sier han til TV 2 Nettavisen.

Vil ha sivil jobb
Idland gir seg som landslagets øverste sjef etter Torino-OL. Etter det er han lysten på en jobb i det sivile.

Han begynte som rekruttrener for de norske skiskyterne i 1996, og overtok som den øverste sjefen for både kvinnene og herrene før 2002-sesongen.

- Etter OL har jeg vært med i ulike roller rundt landslaget i ti år. Det får holde. Jeg er lysten på gjøre noe annet, helst en jobb i det sivile, sier Idland, og legger til at han både har ledelseutdanning og relevant jobberfaring på CV’n.

Vil ikke bli trener
Han er nemlig ikke interessert i å overta som trener for herrene etter Roger Grubben.

- Jeg kommer garantert ikke til å bli trener igjen. Selvsagt kommer jeg til å holde kontakten med miljøet, men jeg ønsker ikke lenger å være med i ledelsen lenger, fastslår Idland.

- Har dere funnet noen kandidater til å etterfølge Lirhus og Grubben?

- Det finnes flust av gode kandidater i Norge, både internt i landslaget og eksternt. Så jeg tror ikke det vil bli noen problemer å finne noen kandidater, svarer han.

- Men for øyeblikket har vi ingen konkrete navn vi jobber med. Når vi har det, skal nok alle tidsnok få opplyst hvem, fortsetter han.

Grubben tilbake som lærer
Herretrener Roger Grubben og kvinnetrener Odd Lirhus har begge bekreftet at de gir seg etter Torino-OL. Begge har vært i stillingene siden 2002.

Som TV 2 Nettavisen tidligere har skrevet, går Grubben tilbake til stillingen som lærer ved Sirdal Vidergående skole, og skal i tillegg jobbe i halv stilling for skiskytterforbundet.

Lirhus har ikke helt bestemt seg for hva han skal gjøre, men åpner for å fortsette i en annen rolle i landslaget som krever mindre reising.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere