Gå til sidens hovedinnhold

«Hele Norge» klar for maraton

Se hvilket fylke som er best og dårligst representert i Oslo Maraton.

Over 17.000 løpere er påmeldt årets utgave Oslo Maraton. Flest hører hjemme i Oslo, mens Sogn og Fjordane er dårligst representert.

Man kan trygt si at hele Norge er representert i lørdagens løperfest i hovedstaden, men det er samtidig stor variasjon i hvilke fylker som er best representert.

Ikke overraskende hører over halvparten av deltakerne hjemme i Oslo, men mange kommer også langveisfra for å få med seg maratoneventyret.

– Ikke overraskende er det fylkene i nærheten av hovedstaden som har flest påmeldte. Men alle fylkene i Norge er godt representert på startstreken, så dette blir en folkefest for hele nasjonen, sier Tony Isaksen, daglig leder i arrangørklubben Vidar.

Mange trøndere
Snaut 800 trøndere kommer til hovedstaden lørdag – brorparten fra Sør-Trøndelag. Startfeltet inneholder tre ganger så mange sørtrøndere som nordtrøndere.

Rogalendingene stiller også mannsterke, med nesten 400 påmeldte. Også i de sørlige fylkene har løperne mobilisert. Fra agderfylkene kommer omtrent 500 løpere, men Vest-Agder har dobbelt påmeldte så mange som Aust-Agder.

Sogn og Fjordane er fylket med færrest påmeldte til start. Kun 102 løpere er registrert så langt.

Isaksen mener likevel sogningene kan sette sitt preg på løperfesten.

– Sogningene er sporty folk! Selv om de ikke er mange, vil vi nok merke dem i løypa, sier han.

Økt kvinneandel
Arrangørene kan samtidig glede seg over å ha ekstra mange nasjoner representert i årets startfelt. I fjor var tallet 74 – i år 87.

Det rapporteres også om at kvinneandelen er oppe i 48 prosent, et tall som har økt jevnt og trutt siden 2004.

Og for dem som ennå ikke har bestemt seg for om formen er god nok til å løpe, er det fortsatt muligheter. Maratondistansen er riktignok fulltegnet, men det er ledige plasser igjen på de kortere distansene. (ANB)

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett