Gå til sidens hovedinnhold

Hele Norges ildsjel

Gratulantene sto i kø da Rigmor Andresen (85) fikk ildsjelprisen på Idrettsgallaen på NRK lørdag kveld.

Hamar/Bekkelaget: Kjempeoverraskende og helt fantastisk. Jeg har aldri drømt om at jeg skulle få en sånn pris, sier Rigmor, som har gjort en kjempeinnsats for Bækkelagets Sportklub, idrettsforbundet og Norway Cup i en årrekke.

Søndag tok hun toget hjem fra Hamar, og da ventet det både blomster og gratulasjoner i forbindelse med håndballkampen mellom BSK og NIF i Bækkelagshallen.

Det har ikke helt gått opp for meg at jeg har fått denne prisen ennå, sier 85-åringen.

Hva betyr det for deg?

Hele søndag ringte mobilen min, og det var mennesker som var glade for at jeg hadde vunnet. Det gjør meg enda gladere, sier Rigmor.

Mange ildsjeler

Idrettsforbundet fikk inn forslag på 500 ildsjeler, så det er ikke noen liten konkurranse 85-åringen har gått til topps i.

Jeg er veldig ydmyk i forhold til å få en sånn pris, men jeg synes det var utrolig gøy å være tilstede på Hamar. Det var moro å møte så mange ledere og aktive "live", sier Rigmor.

Premien hun fikk var blant annet en flott glasskule, en reise, en diplom, 10 000 kroner, en idrettsbok og 100 000kroner hun skulle gi tilbake til klubben sin.

Jeg synes det er veldig stort at jeg kan få gi noe tilbake til klubben som har gitt meg så mye opp gjennom årene, sier Rigmor.

Akkurat det forteller vel det meste om Rigmor.

Gratulanter

Leder av Norway Cup-styret, Bjørn Tore Lie, var selvfølgelig på plass i Bækkelagshallen for å overrekke Rigmor blomster.

Dette er til de grader fortjent, for Rigmor har stått på i 62 sammenhengende år i idrettens tjeneste, sier Lie.

Hvorfor er Rigmor så viktig for Norway Cup?

Hun er en stor miljø -og trivselsfaktor, og hun er hundre prosent pålitelig. Dessuten er hun en omsorgsperson for alle og enhver i miljøet, sier Bjørn Tore Lie.

På telefon fra hjemmet sitt i Florida kunne Grete Waitz fra Nordstrand motta hyllesten for Årets Hederspris.

Jeg må bare få sin mange tusen takk, og takk til alle som har støttet meg i alle disse årene. Jeg setter utrolig stor pris på dette her, sa Waitz på telefon til NRK.

På merittlisten til Waitz står blant annet VM-gull og OL-sølv i maraton. I tillegg til ni seiere i New York Marathon og to seiere i London Marathon.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet