Lillestrøm-spilleren gjør sin studiodebut allerede torsdag kveld i forbindelse med Conference League-kampene til Tottenham og Bodø/Glimt.

- Å bli fotballekspert for Viaplay synes jeg er en veldig spennende mulighet, så da anledningen bød seg så var jeg ikke i tvil om at dette var noe jeg ville. Muligheten til å få bruke flere virkemidler til å se og utvikle forståelsen for spillet er spennende, og jeg tror at det å få jobbe med fotball fra denne siden av kameraet også kan bidra til at jeg selv blir en bedre fotballspiller, sier Helland.

Overfor Nettavisen forteller han også hva seerne kan forvente av 31-åringen når han tar på seg rollen som fotballekspert.

Les også: Neville og Carragher uenige om Ronaldo og Messi: - Det du sier er latterlig

- Jeg tør å si det jeg mener

Helland har lenge vært kjent som en spiller som tør å si det han mener, og det kommer ikke til å endre seg når han sitter i Viaplay sitt studio.

- Jeg føler jeg har et godt blikk for spillet, jeg forstår veldig mye fotball. Og så tør jeg å si ting. Jeg tør å stå for meninger og jeg tør å si det jeg ser og mener, og så for folk være uenig med meg hvis de er det.

Selv om Helland blir å se på TV-skjermen i tiden som kommer, betyr det ikke at han har tenkt å legge skoene på hylla med det første.

- Akkurat nå er jeg inne i et regime som kommer til å gjøre meg godt. Jeg har lyst til å spille fotball i en fem, seks, syv år til. Så lenge jeg er god nok til å spille på toppnivå så vil jeg holde på. Du er prisgitt den tiden du har som fotballspiller, sier han til Nettavisen.

Les også: Britisk tabloidavis: Dette sa Ronaldo til lagkameratene i inspirerende tale

- Aldri snakk om å være med hvis det kolliderer med kamper

Han forsikrer også at rollen som fotballekspert ikke kommer til å gå utover hans virke som Lillestrøm-spiller.

- Nå bor jeg på Østlandet og har en kort vei inn. Det er snakk om midtuker og det blir aldri snakk om å være med på ting hvis det kolliderer med kamper. Det kan ødelegge forberedelsene mine, så jeg blir sikkert enda mer aktiv når sesongen er over og det er ferie i fotballen, forteller han.

Helland sin ekspertdebut blir som kjent torsdag kveld, i det som blir de første gruppespillskampene av Conference League noensinne.

Tottenham møter Rennes klokken 18.45, før Helland skal synse om eliteserierival Bodø Glimt som møter Zorya Luhansk hjemme på Aspmyra klokken 21.00.

Helland har vært en profil i norsk fotball i flere år. Etter å ha imponert for Hødd, returnerte han til Rosenborg høsten 2013.

Etter syv og en halv sesong og fire seriegull og tre cupgull i Rosenborg, forlot han klubben til fordel for Lillestrøm i vinter. 31-åringen har også fått seks landskamper for Norge og har scoret ett mål.