Helland raser etter ny Rosenborg-skuffelse: - Rett og slett flaut

IRRITERT: Rosenborgs Pål André Helland kom med skarp kritikk av eget lag etter nok en skuffende kamp.

IRRITERT: Rosenborgs Pål André Helland kom med skarp kritikk av eget lag etter nok en skuffende kamp. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Presset øker på Rosenborg og trener Eirik Horneland etter nok en kamp uten seier. Mandag var Odd best på Lerkendal.

08.04.19 21:22

ROSENBORG - ODD 1-1:

Pål André Helland og Torgeir Børven scoret hvert sitt mål i kampen som til slutt endte 1-1 mandag kveld.

Det har overraskende nok Rosenborg størst grunn til å være fornøyd med.

Odd var det klart beste laget og burde ha reist hjem til Skien med tre poeng sett ut fra spill og sjanser.

- Vi har muligheter til det (å ta tre poeng) men vi får ta det ene poenget i dag og jobbe mot neste kamp, sier Børven til MAX etter kampen.

Dermed øker presset på trønderne etter at det er blitt ett poeng på de to første eliteseriekampene.

Helland: - Totalt meningsløst

RBK-trener Eirik Horneland har innført en variant av 4-4-2 i et velkjent 4-3-3-land, og fjorårets seriemester har ikke fått systemet til å klaffe.

Mot Odd slapp de til mange sjanser defensivt, men også offensivt lugget det for Norges antatt beste fotballag.

- Skremmende svakt fra RBK. Null samhandling offensivt, og Odd har stort sett full kontroll på Lerkendal. I tillegg til at de sliter offensivt gir de bort enorme rom når de mister ball, og Odd burde utnyttet det bedre. Horneland har fått en blytungt start, og selv om Koteng og co ber om tid til sitt nye prosjekt er dette langt unna der det burde vært, skriver TV 2-ekspert Jesper Mathisen på Twitter etter kampen.

Målscorer Helland var ikke mindre negativ. Om lagets prestasjon kommer Helland, som vanlig, med rene ord for pengene.

- Jeg synes vi er så dårlige. Jeg tror ikke vi har en avslutning i andre omgang, og er pinlig unøyaktig med ball og tør ikke slå gjennom dem. Vi gjør det helt sjukt komfortabelt å være Odd, og blir springende imellom som ville høns. Det er totalt meningsløst. Vi må ta oss sammen, sier en irritert Helland til MAX.

- Hvorfor er det sånn?

- Hadde jeg visst det, hadde i hvert fall jeg prøvd å gjøre noe med det. Det er rett og slett for dårlig. Vi må bli tøffere når vi har ballen også, vi blir for feige. Vi må tørre å slå i mellom og i trange rom, ikke bare spille rundt dem, da er det veldig lett å forsvare seg, sier Helland.

Og legger til:

- Vi kommer oss faen ikke fremover. Det er flaut, rett og slett, vi må ta oss sammen. På Lerkendal skal vi dominere uansett hvem vi møter i Norge, og det synes jeg ikke vi gjør.

GOD: En strålende opplagt Torgeir Børven (t.v.) jubler etter å ha satt ballen i mål bak André Hansen under kampen mellom Rosenborg og Odd på Lerkendal Stadion. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Fagermo med RBK- og Brann-stikk

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var på sin side fornøyd etter den gode prestasjonen.

- Vi er gode. Jeg synes vi viser potensialet til denne klubben, sier han til MAX.

Han mener Odd-laget er i utvikling og er blitt sterkere mentalt. Fagermo mener det bevises av måten laget taklet 0-1-målet til Helland på.

- Men vi skal ha beina på jorda selv om vi har fire poeng på seks kamper. Vi har møtt Brann og RBK, så det har ikke vært all verdens motstand, vi får tøffere kamper nå med Kristiansund og Viking hjemme, fleiper Fagermo.

Det var ikke like god stemning hos motstanderens trener. Horneland var slett ikke fornøyd etter 1-1-kampen.

- Jeg måtte ha noen minutter for meg selv etter kampen, for jeg var irritert og lei meg over at vi ikke klarte å gjøre en bedre prestasjon, sier RBK-sjefen.

- En bekymring jeg har

Etter kampen var en skuffet Horneland opptatt av at trønderne må bedre sin fysiske kapasitet.

- Vi ser litt seigere ut enn motstanderne, og lagene vi møter ser kvikkere ut enn oss. Det er en bekymring jeg har, innrømmer han overfor MAX.

RBK-sjefen valgte å benke Nicklas Bendtner fra start i mandagens kamp. Spissen gjorde en slett forestilling mot Glimt i seriepremieren.

Fagermo innrømmet overfor Eurosport at han var glad for at dansken ble benket fra start.

- Ja, det ble jeg egentlig, for jeg synes han er veldig god. Hvis han spiller toppspiss, mener jeg han er en av de beste spillerne i Eliteserien, sa Fagermo.

Bendtner fikk spille de siste elleve minuttene av kampen, men klarte ikke å skape noe foran Odd-målet.

LES: Kampen minutt for minutt

Det var Odd som skapte den første store sjansen på Lerkendal mandag kveld. Gjestene kontret, og Elba Rashani spilte fri Sander Svendsen med en flott pasning. Spissen hadde en enorm mulighet til å sette inn 1-0 bak André Hansen, men Tore Reginiussen avverget baklengs med en blokkering i siste liten.

Midtveis i første omgang var det hjemmelagets tur til å prøve seg. En godt slått corner fra Pål André Helland landet på hodet til Alexander Søderlund, men dessverre for RBK traff ballen tverrligger og gikk over.

- Svakt keeperspill

To minutter før pause var det duket for kampens første scoring. Helland ble spilt fint fri av Mike Jensen på 25 meter, vendte opp og klinket til. Ballen føyk i mål bak en forfjamset Sondre Rossbach i Odd-målet, men skuddet var ikke bedre plassert enn at sisteskansen kunne gjort det bedre.

- Et skudd Rossbach skal redde. Svakt keeperspill, mente Jesper Mathisen på Twitter.

Også Odd-trener Fagermo var nådeløs i pausen.

- Jeg er veldig fornøyd med første omgang, men vi greier å slippe inn et skudd fra 35 meter som går midt i mål. Vi kan ikke gi sånne gavepakker, det får ikke vi av Rosenborg, sa Fagermo.

SLAPP MARKERING: Her får Torgeir Børven stå helt alene og utligne for Odd. RBK-forsvaret var i drømmeland. Foto: Skjermdump Eurosport

God Børven

Odd opprettholdt trykket etter pause, og ti minutter ut i andre omgang kom belønningen. Espen Ruud fikk ballen i boksen og prøve å skyte mot mål, men kula gikk i stedet rett til Torgeir Børven som hadde sneket seg løs på bakre stolpe. Helt umarkert gjorde spissen ingen feil fra fem meter og satte enkelt inn en fullt fortjent utligning.

Det var Børvens tredje scoring på to kamper, og 20 minutter før slutt var han nær å score sin andre for kvelden da han skjøt rett utenfor fra ti meter. Odd kjørte kampen totalt på dette tidspunktet.

Børven var glohet på en bra Lerkendal-matte, og ni minutter før slutt var han frempå igjen. Skuddet fra 20 meter var godt, men snek seg rett utenfor stolpen til RBK-keeper Hansen.

Til tross for Odd-dominans ble det ingen avgjørelse i mandagens kamp. Dermed ble det ett poeng til hvert av lagene.

Rosenborg fortsetter nå Eliteserien med bortekamp mot Stabæk førstkommende søndag. Odd møter Kristiansund på hjemmebane samme dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.