Gå til sidens hovedinnhold

- Heller cupen enn Premier League

Ballvirtousen Alanzinho vil helst bli på Nadderud ut sesongen. Se alle målene fra Stabæk -Tromsø her.

NADDERUD (Nettavisen): STABÆK-TROMSØ 3-0:

Før kampen lovet han å overraske Tromsø med nye triks. Det klarte han også, lille Alan Carlos Gomes da Costa. Så langt har han mest vært kjent som arkitekten bak det meste av Stabæks offensive spill. Mot Tromsø bidro han i tillegg med sjelden, men ypperlig defensivt spill, noe som gjorde at tromsøværingene fikk endte opp med en gedigen smultring i sjansestatistikken.

Jaktes av flere
Fremover var det heller ikke så verst, mannen som er bedre kjent som Alanzinho var nest sist på begge Daniel Nannskogs scoringer. Dermed er sykemeldingsperioden over teknikeren, noe som også utenlandske talentspeidere kan glede seg over.

- Jeg vet at det har vært mange og sett på meg, innrømmer brasilianeren.

- Drømmen er Premier League, men jeg tenker egentlig ikke så mye på det. Jeg trives svært godt i Stabæk, og vil helst bli her og vinne serien og cupen, gliser 25-åringen.

Daniel Nannskog er heller ikke i tvil om at Stabæk spiller sin beste fotball når Alanzinho gjør som han gjorde mot Tromsø.

- Det var helt skjønt. Akkurat slik jeg ønsker det. Allan setter fart, hardt innlegg, pang, mål!

- Det minner litt om måten Overmars rullet opp på for Barcelona i sin tid, da var det vel Romaria som dyttet dem inn, spør den svenske tomålsscoreren.

Alanzinho får veiledning
Rivaldo og Kluivert er nok heller de som brukte å dytte inn Overmars’ presise innlegg, men poenget er uansett det samme. Alanzinho er gull verdt for Stabæk, men det er ikke fritt for at den kjappfotede brassen også må ha kyndig veiledning underveis. I «kampen» mot Tromsø – som aldri ble noen kamp, men en total overkjøring av bortelaget, Stabæk vant blant annet sjansestatistikken 11-0 – så kunne man flere ganger se og høre Nannskog skrike ut sine instrukser til breddeholderen.

- Jeg jobber mye med Allan, både på og utenfor banen. Ofte er jeg oppe og viser ham på taktikktavla hva jeg ønsker, forteller Nannskog.

- Timer jeg mine løp med hans «speed», og han vet hva han skal gjøre, er det bra for Stabæk.

Ingen i Tromsø vil si Nannskog imot på det.

- I dag gir jeg alle en på børsen, sukker Steinar Nilsen oppgitt.

- Vi var gode de første 25 minuttene, så slutter vi å løpe og å legge press på ballfører, er TIL-trenerens enkle oppsummering av cupfadesen på Nadderud.

- Puttes i søpla
Selv understreker imidlertid Nilsen at han ikke er bekymret for cupblemmen, og at han ikke vil vurdere endringer fremover, verken på treningene eller i systemet.

- Vi vil ikke endre på noen ting. Etter våre andre prestasjoner, vet jeg at vi gjør mye riktig. Denne kampen legger vi bare i søpla, lover han.

Det skal imidlertid ikke Stabæk gjøre, som slo kraftig tilbake etter tre mindre minneverdige kamper etter sommerferien.

- Det var viktig å få pratet ut etter Rosenborg-kampen.

- Nå er vi endelig tilbake på vinnersporet, smiler trener Jan Jönsson fornøyd.

Stabæk skal nå møte Strømsgodset i Drammen i kvartfinalen av cupen.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai